HomeΚΡΗΤΗΚορυφώνεται η αγωνία για το Βαγγέλη Γιακουμάκη – Έρευνες και σήμερα με ιδιωτικό ελικόπτερο

Κορυφώνεται η αγωνία για το Βαγγέλη Γιακουμάκη – Έρευνες και σήμερα με ιδιωτικό ελικόπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα μέρες συμπληρώνονται από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, ο οποίος χάθηκε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, μέρα μεσημέρι.

Δέκα μέρες εντατικών ερευνών. Της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, εθελοντικών οργανώσεων, έρευνες όμως κι από αέρος με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου.

Δεν βρέθηκε όμως ούτε το παραμικρό ίχνος. Ούτε ένα στοιχείο, ικανό να φωτίσει τα βήματα του Βαγγέλη, από τη στιγμή που εξήλθε από το δωμάτιο του.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός, ότι στην περίπτωση αυτή, η έρευνα ξεκίνησε άμεσα. Από το απόγευμα της ίδιας μέρες, τέσσερις ώρες περίπου μετά την εξαφάνιση, και εντατικοποιήθηκε τις επόμενες ημέρες, με ισχυρές δυνάμεις να χτενίζουν τους χώρους της Σχολής και την παραλίμνιο.

Με βάση τη μαρτυρία οδηγού αστικού λεωφορείου, ότι ο Βαγγέλης επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι και κατέβηκε στο κέντρο της πόλης, η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλα σημεία, όπου θα μπορούσε να βρεθεί.

Η Αστυνομία αναμένει και τα τελευταία στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να συμπληρώσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της έρευνας.

Στοιχεία που σοκάρουν

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται και κυριολεκτικά σοκάρουν, αφορούν στις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Βαγγέλης, στη Γαλακτοκομική Σχολή. Ομάδα άλλων σπουδαστών, κυρίως Κρητικών, εκφόβιζαν τον 20χρονο, ο οποίος όπως φαίνεται, ήταν ο στόχος τους σε πολλά καψόνια, ορισμένα μάλιστα άγρια.

Η Διεύθυνση της Σχολής επίσημα δηλώνει άγνοια για όλα όσα αποτελούσαν κοινό μυστικό. Όμως η ίδια χρειάστηκε μία φορά να αλλάξει δωμάτιο στον 20χρονο Ρεθυμνιώτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να απομακρύνει – αποβάλλει από τη Σχολή άλλους σπουδαστές.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, άγνωστο για ποιους λόγους, αν κι αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι υπήρξαν σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις από παράγοντες του Ηρακλείου.

Οι σχέσεις αυτές, οι σχέσεις έντασης, έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και ερευνώνται με περισσή προσοχή και εξονυχιστική λεπτομέρεια.

Ο Βαγγέλης, ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, που δεν προκαλούσε. Δεν θα έκανε ποτέ κακό. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, ήταν πολύ δεμένος μαζί τους και είχε καθημερινή επικοινωνία.

Και η οικογένειά του, εδώ και δέκα μέρες βρίσκεται στα Γιάννινα, όπου ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Οι ώρες και οι μέρες αγωνίας είναι ατελείωτες. Και η έκκληση επαναλαμβάνεται… «Βοηθήστε μας να βρούμε τον Βαγγέλη…».

giakoymakis

Έρευνες από αέρος

Σήμερα, επρόκειτο και πάλι να πετάξει με το ελικόπτερό του ο γνωστός Γιαννιώτης επιχειρηματίας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος, συμβάλλοντας εθελοντικά στην επιχείρηση αναζήτησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Βασίλης Χήτος έχει πραγματοποιήσει ήδη μία τρίωρη πτήση πάνω από την Παμβώτιδα, την παραλίμνιο, τη Λαψίστα και το λόφο της Καστρίτσας.

Πετώντας μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος έδωσε τη δυνατότητα στους διασώστες που ήταν μαζί του, να δουν σημεία που είναι δύσκολο να υπάρξει προσέγγιση από το έδαφος. Παρά την εξονυχιστική έρευνα δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Νέα μαρτυρία στην Α. Νικολούλη

Εν τω μεταξύ, μια νέα μαρτυρία για το θρίλερ των Ιωαννίνων έρχεται στο φως και αναπτερώνει τις ελπίδες των συγγενών του αγνοούμενου φοιτητή.

Ιδιοκτήτρια περιπτέρου που βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή απ’ όπου χάθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ανταποκρίθηκε στην έκκληση του «Τούνελ» και κατέθεσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο 20χρονος αγνοούμενος αγόρασε το μεσημέρι που χάθηκε εισιτήριο λεωφορείου.

Ο οδηγός αστικού λεωφορείου που υποστήριξε πως πήρε ένα παιδί που έμοιαζε στο Βαγγέλη, επιμένει ότι αυτό έγινε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι και όχι την προηγούμενη μέρα. Δεν πρόσεξε αν κατέβηκε σε κάποια άλλη στάση ή στο κέντρο της πόλης.

Η μαγείρισσα όμως της Σχολής που έφευγε εκείνη την ώρα δεν είδε στη στάση ούτε στο λεωφορείο τον φοιτητή.

Η ελπίδα είναι ο Βαγγέλης να επιβιβάστηκε μετά από λίγα λεπτά σε άλλο διερχόμενο λεωφορείο.

Οι νέες έρευνες των Αρχών στο χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το που βρισκόταν ο φοιτητής από τις δύο παρά τέταρτο το μεσημέρι που έφυγε από το δωμάτιο του, μέχρι τις παρά δέκα περίπου που τον είδε  συμφοιτήτρια του στο χώρο της Σχολής.

Στην περίπτωση που επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και κατέβηκε στο κέντρο της πόλης τι συνέβη μετά;

Ιδιοκτήτης φούρνου υποστηρίζει πως ένα παιδί που του έμοιαζε καταπληκτικά αγόρασε από το κατάστημα του κάτι για να φάει μετά τις τρεις το μεσημέρι. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ήταν αυτός.

Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από κάμερες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης αλλά και κοντά σε στάσεις λεωφορείων, κάτι που από την αρχή είχε επισημάνει το «Τούνελ».

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες από το χώρο συμφοιτητών του ότι τον τελευταίο καιρό ήταν αρνητικά επηρεασμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών του. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, όταν είδε στο χώρο της Σχολής τον αρχηγό της ομάδας που πλέον έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη θητεία του σε κοντινή πόλη.

Ο Βασίλης Χήτος, το πρωί της Δευτέρας θα πετάξει και πάλι με το ελικόπτερό του, δίνοντας βαρύτητα αυτή τη φορά σε λαγκάτσες αλλά και σε μεγάλους αύλακες που βρίσκονται ανάμεσα στους απέραντους καλαμιώνες που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης, κυρίως δε στην περιοχή του Κατσικά.

Η εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο έχει πάρει πλέον διαστάσεις θρίλερ, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση