HomeΚΡΗΤΗ22.136 επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο – Δεύτερη σε επισκεψιμότητα η Κνωσός, στην Ελλάδα

22.136 επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο – Δεύτερη σε επισκεψιμότητα η Κνωσός, στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και αλλοδαπούς είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα ο προϊστορικός μινωϊκός πολιτισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το μήνα Οκτώβριο του 2014, αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο, επισκέφθηκαν το μουσείου με τους σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κρήτης 22.136 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 12,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται τέταρτο σε επισκεψιμότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, αν και τον περασμένο Οκτώβριο κατέγρεψε πτώση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2013, το μινωικό ανάκτορο εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν τον Οκτώβριο 70.403 επισκέπτες, οι οποίοι ήταν λιγότεροι κατά 13%.

knosos

Σημαντικό αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 7% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 12.171 άτομα.

Το Μουσείο Ηρακλείου πάντως, καταγράφει την πιο αξιοπρόσεκτη αύξηση στο ποσοστό επισκεψιμότητας, σε πανελλαδικό επίπεδο, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επαναλειτουργία του Μουσείου σε πλήρες επίπεδο. Το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου 139.119 επισκέπτες, αυξημένοι κατά 47% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 3,8% με 657.888 επισκέπτες.

faistos

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η κίνηση των επισκεπτών στα μουσεία αυξήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 κατά 19,6% και οι εισπράξεις κατά 20,8%. Αντίστοιχα, η κίνηση στους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκε κατά 21,8% και οι εισπράξεις κατά 7,6%.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση