HomeΚΡΗΤΗΑνοιχτή στο κοινό η πρώτη διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης

Ανοιχτή στο κοινό η πρώτη διάλεξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με τη συμμέτοχη σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού κα., ξεκινούν την Δευτέρα 16/2 , ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανιών (Α. Παπανδρέου 70) τα μαθήματα του Β Κύκλου του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Χανίων με θέμα: «Έλληνες του Κόσμου – Έλληνες της Δημιουργίας».

Η πρώτη διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό, μπορούν δηλ. να την παρακολουθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως εάν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι.

Πρώτος εισηγητής θα είναι ο Iωσήφ Σηφάκης, Πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας, Ακαδημαϊκός ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νοbel στην πληροφορική), ο οποίος θα αναπτύξει ένα θέμα σχετικό με το αντικείμενο του και στη συνέχεια θα συζητήσει με το κοινό για το πώς η έρευνα και η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

laiko panepistimio

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους: Κώστα Τσόκλη, εικαστικός καλλιτέχνης, τους συγγραφείς: Γιάννη Ξανθούλη, Γιάννη Κακουλίδη, Πέτρο Τατσόπουλο, τον καθηγητή Φαρμακολογιας Αχιλλέα Γραβάνη, τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, τον εφοπλιστή Γιώργο Βερνίκο, τον Πάνο Καράν, Πιανίστα & Ιδρυτή της οργάνωσης Keys of Change και τον επιχειρηματία Γιώργο Κολλιόπουλο.

Ο κάθε ομιλητής θα δίνει μια διάλεξη με ελεύθερο θέμα ή θέμα που θα έχει σχέση με το αντικείμενο του και στη συνέχεια  θα αφηγείται την προσωπική του ιστορία η οποία τον οδήγησε στην επιτυχία. Τέλος θα καταθέτει τις δικές του ιδές/προτάσεις εξόδου της χώρας από την οικονομική/πολιτισμική κρίση, και θα έχει μια ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π.: www.alp.edu.gr

Πληροφορίες: www.alp.edu.gr & στο τηλ: 6936492842.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση