HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τίντεμανς: «Σε μένα δεν περνάνε αυτά»

Ν. Μαριάς στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τίντεμανς: «Σε μένα δεν περνάνε αυτά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχεια στην κόντρα με το Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίντεμανς έδωσε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς χτες 11/02/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Φράνς Τίντεμανς, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είπε: »Θα ήθελα να σας επισημάνω και από μικροφώνου ότι όσα είπατε προηγουμένως δεν με αφορούν γιατί είναι γνωστοί οι αγώνες μου όχι μόνο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά και για την αποζημίωση από τη Γερμανία των οικογενειών των Ελλήνων και των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εκτελέστηκαν στα ναζιστικά κρεματόρια. Επομένως χτυπήσατε λάθος πόρτα κ. Τίντεμανς. Τις παρατηρήσεις σας να τις κάνετε αλλού. Σε μένα δεν περνάνε αυτά για να είμαστε εξηγημένοι».

Με αφορμή τη χτεσινή συζήτηση για τη μελλοντική πορεία για τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, ο Νότης Μαριάς επισήμανε επίσης ότι: »Χρειάζεται άμεση αλλαγή του Δουβλίνου ούτως ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Να διαμορφωθεί λοιπόν μια ρήτρα αλληλεγγύης των μεταναστευτικών ροών και των προσφύγων σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. ανάλογα με την έκταση, το ΑΕΠ και τον πληθυσμό τους».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: »Ρωτώ λοιπόν κ. Τίντεμανς ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για να δρομολογηθεί η αλλαγή του Δουβλίνου; Ελπίζω αυτή τη φορά να μου απαντήσετε και να μην πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα».

https://www.youtube.com/watch?v=AjIQ1TXTuDY&feature=youtu.be

Διαφήμιση
Διαφήμιση