HomeΚΡΗΤΗΧαλάζι στο Ηράκλειο, χιόνια στα ορεινά – Πολλά τα προβλήματα

Χαλάζι στο Ηράκλειο, χιόνια στα ορεινά – Πολλά τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ουρανοί «άνοιξαν» και ρίχνουν χαλάζι και χιόνια στην Κρήτη μετά τους θυελλώδεις ανέμους που σάρωναν όλο το νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα, από το πρωί το τσουχτερό κρύο έχει μετατρέψει την βροχή σε χαλάζι για το κέντρο του Ηρακλείου και άλλων μεγάλων πόλεων της Κρήτης και σε χιόνι για τα ορεινά.

XONIA GONIES MALEBIZI XIONIA ANOGEIA1 XIONIA ANOGEIA

Στα Ανώγεια, το Λασίθι και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου το χιόνι το έχει στρώσει για τα καλά ενώ σε αρκετά σημεία των επαρχιακών δρόμων του νησιού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες όπως στον δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα, προς την Βιάννο, το Χουδέτσι – Τεφέλι, το Οροπέδιο Λασιθίου, τα Σφακιά και τον Ομαλό.

XALAZI KENTRO (2) XALAZI (4) XALAZI (3) XALAZI (2) XALAZI (1)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται και οι πτήσεις των αεροσκαφών. Νωρίς το πρωί, κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο της πτήσης Χανιά – Αθήνα (δείτε εδώ) ενώ κανονικά διεξάγονται και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, μία περιπέτεια πέρασαν σήμερα το πρωί μαθητές όταν τα δύο λεωφορεία που τους μετέφεραν στα σχολεία τους εγκλωβίστηκαν στην κακοκαιρία (δείτε εδώ).

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παραμένουν και σήμερα αρκετά σχολεία στο νομό Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας. Πρόκειται, όπως και χθες για τα σχολεία στον Άγιο Μύρωνα, τις Ασίτες, το Βενεράτο, τις Δαφνές, την Καρκαδιώτισσα, τον Προφήτη Ηλία και τον Άγιο Σύλλα. Κλειστά είναι τα σχολεία και στα χωριά του Δήμου Βιάννου, αλλά και του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, όπως επίσης τα σχολεία της Ελιάς και του Μοχού στο Δήμο Χερσονήσου. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση