HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Κεραυνός χτύπησε την πτήση Χανιά – Αθήνα – Σφοδρή χιονοθύελλα στα Χανιά

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Κεραυνός χτύπησε την πτήση Χανιά – Αθήνα – Σφοδρή χιονοθύελλα στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί οι θυελλώδεις άνεμοι που έπλητταν τα δύο τελευταία 24ωρα την Κρήτη να υποχώρησαν λίγο, επιτρέποντας τη διεξαγωγή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ωστόσο η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα με κυριότερο χαρακτηριστικό τις χαλαζοπτώσεις, τις πρόσκαιρες καταιγίδες και το τσουχτερό κρύο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Κρήτη και κυρίως στο νομό Χανίων, όπου νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε χιονοθύελλα στους ορεινούς όγκους του νομού, ενώ συνεχείς ήταν και οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας.

xionothyella

Δήμοι και Περιφέρεια παραμένουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προβλημάτων από την κακοκαιρία, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στην ανατολική Κρήτη. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, των ημιορεινών περιοχών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της αυξημένης ολισθηρότητας και του παγετού που έχει σκεπάσει σε πολλά σημεία το οδόστρωμα.

Αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα, αλλά και στο δρόμο Χουδέτσι – Τεφέλι.

Συγκοινωνίες

Η μικρή εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων επέτρεψε την πραγματοποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς την Κρήτη, μετά τη μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου. Τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως έγινε αντίστοιχα και από τον Πειραιά. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τα πλοία έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται και οι πτήσεις των αεροσκαφών. Νωρίς το πρωί, κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο της πτήσης Χανιά – Αθήνα, χωρίς όμως να υπάρξει πρόβλημα, παρά μόνο πρόσκαιρη αναστάτωση μεταξύ των επιβατών που ανησύχησαν έντονα.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παραμένουν και σήμερα αρκετά σχολεία στο νομό Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας. Πρόκειται, όπως και χθες για τα σχολεία στον Άγιο Μύρωνα, τις Ασίτες, το Βενεράτο, τις Δαφνές, την Καρκαδιώτισσα, τον Προφήτη Ηλία και τον Άγιο Σύλλα. Κλειστά είναι τα σχολεία και στα χωριά του Δήμου Βιάννου, αλλά και του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, όπως επίσης τα σχολεία της Ελιάς και του Μοχού στο Δήμο Χερσονήσου.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση