HomeΚΡΗΤΗΜε τσιμεντένια μπλόκα προστατεύουν το Ηράκλειο από τον Δρακουλιάρη

Με τσιμεντένια μπλόκα προστατεύουν το Ηράκλειο από τον Δρακουλιάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τσιμεντένια μπλόκα είναι έτοιμοι οι φορείς να προστατεύουν το Ηράκλειο από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη.

Όπως ήδη έχει αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά του το cretapost (δείτε εδώ), το πρωί έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να οργανωθούν για τυχόν επεμβάσεις που χρειαστεί να κάνουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

DRAKOYLIARHS ERGA (5) DRAKOYLIARHS ERGA (3) Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του, τόνισε, πως τους ανησυχεί περισσότερο η έντονη βροχόπτωση ως προς το θέμα του ποταμού Δρακουλιάρη.

DRAKOYLIARHS ERGA (2) DRAKOYLIARHS ERGA (1)«Αυτό που μας ανησυχεί είναι η πιθανή έντονη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα στην περιοχή του «Δρακουλιάρη» έχουμε προχωρήσει από χθες βράδυ σε στοχευμένη παρέμβαση. Είμαστε έτοιμοι να «στεγανοποιήσουμε» με μεγάλα 2τονα τσιμεντένια μπλόκα τον δρόμο, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Επίσης σήμερα το πρωί κλείσαμε συγκεκριμένο σημείο που είχε πλημμυρίσει την προηγούμενη φορά, κάναμε μια διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, και το ανάχωμα που υποχώρησε έχει ανακατασκευαστεί», ανέφερε σχετικά ο κ. Κουκιαδάκης.

Στον Δρακουλιάρη και ο Β. Λαμπρινός

Σε περιοχές όπου πριν μερικές μέρες σημειώθηκαν καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μόλις πληροφορήθηκε την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Δρακουλιάρη.

Στη γέφυρα του Δρακουλιάρη ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση τσιμεντένιων φραγμάτων από τη μία πλευρά του ποταμού, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στη ΔΕΥΑΗ, όπου από τον πρόεδρο κ. Νίκο Φακουρέλη, τον αντιπρόεδρο κ. Μηνά Καπετανάκη και υπηρεσιακά στελέχη, ενημερώθηκε για την κατάσταση, που εκείνη την ώρα δεν δημιουργούσε προβλήματα ούτε μεγάλη ανησυχία.

Ακολούθησε επίσκεψη στις Τρεις Βαγιές σε σημείο όπου είχε φουσκώσει το ποτάμι προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Εκεί βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής. Είπαν στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού στο σημείο αυτό, αλλά με την επιφύλαξη να μην υπάρξουν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Λαμπρινός, τόσο στο Δρακουλιάρη όσο και στις Τρεις Βαγιές, άκουσε τους κατοίκους, τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί, σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι φετινές εικόνες και καταστροφές.

drakouliaris2 potamos

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι (δείτε εδώ) ενώ αρκετά σχολεία της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων (δείτε εδώ).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση