HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: «Οι δουλοπαροικίες τελείωσαν-Η ελπίδα έφτασε»

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Οι δουλοπαροικίες τελείωσαν-Η ελπίδα έφτασε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λάβρος ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, στην ομιλία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, για τα όσα ακούστηκαν περί του τέλους των μνημονίων το Δεκέμβριο από την κ. Φώφη Γεννηματά και τα περί λαϊκής αξιοπρέπειας ΣΥΡΙΖΑ από την κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενος στην κ. Φώφη Γεννηματά και το τέλος του μνημονίου, ο βουλευτής υπενθύμισε τον ψηφισμένο προϋπολογισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση στον οποίο αναγράφονται  η   αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων κατά 1,5 δις ευρώ και η μείωση του κοινωνικού προϋπολογισμού κατά 1,6 δις ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 340 εκατομμύρια ευρώ, στα δημόσια νοσοκομεία κατά 500 εκατ. ευρώ, στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά 60 εκατ. ευρώ, στον πολιτισμό κατά 37 εκατ. ευρώ και στην μείωση των κονδυλίων για τους ανασφάλιστους από τα 370 εκατ. ευρώ στα 70 εκατ. ευρώ. Στην συνέχεια, τόνισε και τις δεσμεύσεις- εξέτασης  της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες, εκτός του προϋπολογισμού, έπρεπε να ακολουθήσει τα όσα λέγονται στο περίφημο email Χαρδούβελη για την απόσυρση της πρότασης μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, τη αύξηση του ΦΠΑ, το πάγωμα τον συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών. Εξέτασης την οποία αν περνούσαμε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, τότε θα πηγαίναμε στην ενισχυτική πιστωτική γραμμή, η οποία σημαίνει μνημόνιο συνεννόησης. Όλα τα παραπάνω τα σταμάτησαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Έπειτα προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό για την έως σήμερα κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ την διαπραγμάτευση που γίνεται, την συμφωνία – γέφυρα και τον δημοσιονομικό αέρα  που ζητάμε από τους ετέρους μας. Ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές παρεμβάσεις κατά της διαφθοράς και τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Λιχτενστάιν, των offshore εταιριών, τον έλεγχο ενδοομιλικών συναλλαγών, την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, την άρση ασυλίας του ΤΧΣ, την άρση της ασυλίας του ΤΑΙΠΕΔ, την δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας και του ενδιάμεσου φορέα.

«Όταν έχει αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όταν έχει αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος, όταν έχει επιβληθεί το Αγγλικό δίκαιο, όταν έχεις παρουσία μόνιμης εποπτείας από την τρόικα, όταν έχεις τραπεζικό λογαριασμό με προτεραιότητα αποπληρωμής τόκων, όταν έχεις παραίτηση δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδας, μιλάτε για αξιοπρέπεια του φτωχού από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι λογική να μπαίνει αυτό από εσάς». Τόνισε ο βουλευτής αναφερόμενος στα όσα είπε η κ. Αλέκα Παπαρήγα περί προσβολής από τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την λαϊκή  αξιοπρέπεια.

«Εμείς αξιοπρέπεια εννοούμε την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή κυριαρχία, την ισοτιμία παντού στην διαπραγμάτευση, την κοινωνική δικαιοσύνη, το τέλος της πολιτικής των προτεκτοράτων. Οι δουλοπαροικίες τελείωσαν. Η ελπίδα έφτασε.» Τόνισε στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση