HomeΚΡΗΤΗΤο Μαγαζάκι που Κάηκε άνοιξε ξανά με τη στήριξη όλου του Ηρακλείου – «Ένας για όλους και όλοι για έναν» λένε οι γείτονες

Το Μαγαζάκι που Κάηκε άνοιξε ξανά με τη στήριξη όλου του Ηρακλείου – «Ένας για όλους και όλοι για έναν» λένε οι γείτονες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ένας για όλους και όλοι για έναν». Το σλόγκαν των Τριών Σωματοφυλάκων ταίριαξε απίστευτα στην ιστορία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014 όταν το Μαγαζάκι στην οδό Γιαμπουδή, ιδιοκτήτη ενός νέου από το Μπαγκλαντές, έγινε στάχτη μετά από εμπρηστική επίθεση.

Το γεγονός αναστάτωσε όλο το Ηράκλειο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον μετανάστη από το Μπαγκλαντές που είδε μέσα σε λίγες ώρες όλη την επιχείρησή του και την προσπάθειά του να γίνεται στάχτη (δείτε εδώ).

MAGAZAKI1

 

Πριν μία βδομάδα όμως και με την βοήθεια των αρχών της πόλης αλλά και πολλών εθελοντών το Μαγαζάκι της οδού Γιαμπουδή άνοιξε και πάλι της πόρτες του εξυπηρετώντας τη γειτονιά.

«Οι εθελοντές έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανακατασκευή του καταστήματος. Με την βοήθεια του δήμου και όλων των Ηρακλειωτών καταφέραμε ν’ ανοίξουμε πριν μία βδομάδα περίπου», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο φίλος του ιδιοκτήτη.

MAGAZAKI2

«Ένας για όλους και όλοι για έναν» ήταν η απάντηση στις απειλές

Λίγο καιρό μετά την εμπρηστική επίθεση στο μαγαζάκι της οδού Γιαμπουδή – που είχε χαρακτηριστεί εκείνη την περίοδο ρατσιστική – ο ιδιοκτήτης δέχθηκε κι επίθεση στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ομοεθνής και φίλος του κάποιοι άγνωστοι έριξαν μία πέτρα στο σπίτι του.

MAGAZAKI3

«Ο άνθρωπος αυτός κάποια στιγμή φοβήθηκε πολύ για την ζωή την δική του αλλά και της οικογενείας του. Λίγο καιρό μετά τα όσα συνέβησαν στην επιχείρησή του κάποιος έριξε μία πέτρα στο σπίτι του κι έσπασε το τζάμι. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει ένα ανήλικο παιδί και φοβήθηκε για την ζωή του. Αυτό που σκέφτηκε ήταν να φύγει. Η γειτονιά όμως τον σταμάτησε. Του είπε ότι θα τον στηρίξουν και θα τον προστατέψουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν εδώ λειτουργούμε «ένας για όλους και όλοι για έναν». Και όντως το πέτυχαν. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο δήμαρχος Ηρακλείου που σε συνάντηση που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι το Ηράκλειο είναι μία πόλη που τους χωράει όλους», επεσήμανε ο φίλος του ιδιοκτήτη.

Οργή για την επίθεση, ικανοποίηση για την εξέλιξη

Οργισμένοι εμφανίζονται οι γείτονες του μετανάστη για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος στην επιχείρησή του.

Το cretapost μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής που τάχθηκαν όλοι στο πλευρό του ιδιοκτήτη λέγοντας όλοι ότι η οικογένεια των συγκεκριμένων μεταναστών είναι πάρα πολύ καλά παιδιά.

«Τα παιδιά τα έχω γνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Τους έτυχε εκείνη η συμφορά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτό. Εγώ προσωπικά εύχομαι όποιος κι αν το έκανε να «γαβρώσει». Το αποτέλεσμα όμως είναι ανοίγουν και το μαγαζί με όρεξη και κέφι. Ο καλός άνθρωπος όπου και να πάει δεν χάνεται. Αυτοί άνθρωποι είναι έντιμοι και είμαι σίγουρος ότι θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους», επεσήμανε ο κ. Μανώλης.

MAGAZAKI4

Την ίδια ώρα η κ. Μαρία μιλώντας στο cretapost τόνισε ότι όσο καιρό το μαγαζί ήταν κλειστό τους έλειψε.

«Μας έλειψε πολύ τόσο καιρό που δεν λειτουργούσε το μαγαζί. Και στεναχωρηθήκαμε πολύ όταν έγινε εκείνη η ιστορία. Τώρα έχουμε μεγάλη χαρά που άνοιξε και είναι κοντά μας και είναι και πολύ καλοί άνθρωποι. Ποτέ δεν μας πείραξαν, ποτέ δεν είπαν έναν κακό λόγο. Εμείς τους αγαπούμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο άνδρας μου είναι όλη την ώρα στο μαγαζί. Είναι πολύ καλό παιδί και το χαιρόμαστε που βοήθησε ο κόσμος να ανοίξει πάλι το μαγαζί. Ένα ξένο παιδί που ήρθε εδώ για να βγάλει το ψωμί του» υπογράμμισε σχετικά η κ. Μαρία.

«Είναι πολύ καλά παιδιά, φιλότιμα. Η γειτονιά βοήθησε πολύ στο ν’ ανοίξει. Τώρα που άνοιξε ο κόσμος ψωνίζει γιατί τόσο καιρό που ήταν κλειστό το μαγαζί αναγκαζόμουν να κατεβαίνω στην αγορά και να έρχομαι φορτωμένος με τσάντες και με κούραζε. Τώρα πάλι όμως άνοιξε και μας εξυπηρετούνε. Μας φέρνουν μάλιστα οι ίδιοι τα πράγματα για να μην μας κουράζουν», επεσήμανε ο κ. Κανάρης.

Το Μαγαζάκι μία ημέρα μετά την καταστροφική φωτιά

MAGAZAKI POY KAHKE (1) MAGAZAKI POY KAHKE (3) MAGAZAKI POY KAHKE (4) MAGAZAKI POY KAHKE (5) MAGAZAKI KAHKE1

Το Μαγαζάκι τώρα

MAGAZAKI MAGAZAKI2 MAGAZAKI1

Διαφήμιση
Διαφήμιση