HomeΚΡΗΤΗΈρχεται ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα

Έρχεται ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή με τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα χιόνια να επιστρέφουν στη χώρα.

Περαιτέρω πτώση του υδραργύρου και έντονη κακοκαιρία αναμένεται από τη Δευτέρα ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα πέσει 15 βαθμούς. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αττικής. Μέχρι και την Τετάρτη αναμένεται να κρατήσει το σφοδρό κύμα του χιονιά.

Συγκεκριμένα την Κυριακή, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα, περιμένουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολής και νότιας χώρας. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ, στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθένησαν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις καθώς τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση