HomeΚΡΗΤΗΘυελλώδεις άνεμοι πλήττουν την Κρήτη-Προσοχή συνιστούν οι αρχές

Θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν την Κρήτη-Προσοχή συνιστούν οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θυελλώδεις άνεμοι κυριαρχούν σήμερα στην Κρήτη τόσο στο πέλαγος όσο και στην ξηρά.

Σύμφωνα με νέο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι και 8 μποφόρ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με νοτιοανατολική κατεύθυνση με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κρητικοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγροτικές τους εργασίες ενώ απαγορεύεται να ανάψουν οποιαδήποτε φωτιά στην ύπαιθρο.

Την ίδια ώρα οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου συνιστούν στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην βγουν στα ανοιχτά σήμερα αλλά και να κρατήσουν δεμένα και με ασφάλεια τα σκάφη τους στο λιμάνι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή (06-02-2015).

Ανατολικό Κρητικό, θάλασσα Καστελόριζου, Κάρπαθιο, θάλλασα Σάμου συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/10 UTC

Θάλασσα Κυθήρων συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/10 UTC νοτιοανατολική 8 ή 9

Θάλασσα Ρόδου, Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Κεντρικό Αιγαίο συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/10 UTC νοτιοανατολικοί 8 κι από 06/01 UTC 8 ή 9

Νοτιοδυτικό Κρητικό ανατολικά του 21.00, Δυτικό Κρητικό συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC νοτιοανατολικοί 7 ή 8

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου θυελλωδών ανέμων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση