HomeΚΡΗΤΗΑνάκτηση επιδότησης σε εταιρία της Κρήτης λόγω παραβίασης όρων υπαγωγής στο ΕΣΠΑ

Ανάκτηση επιδότησης σε εταιρία της Κρήτης λόγω παραβίασης όρων υπαγωγής στο ΕΣΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε αποφάσεις δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης επιδοτήσεων από ισάριθμες επιχειρήσεις, λόγω παραβίασης των όρων υπαγωγής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, υπέγραψε ο υπερ-υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, βάζοντας τις πρώτες του «υπογραφές» ως επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που αναρτήθηκαν στη «Δι@ύγεια», ο κ. Σταθάκης υπέγραψε πέντε αποφάσεις με τις οποίες το υπουργείο Οικονομίας προχωρεί σε δημοσιονομική διόρθωση για τμήματα επιδοτήσεων που δόθηκαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, λόγω παραβίασης των όρων υπαγωγής.

Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση επιστρέφεται από εταιρία του Ρεθύμνου ποσό 9.792 ευρώ, «δεδομένου ότι διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις από τον δικαιούχο και συγκεκριμένα η διατήρηση των συνολικών θέσεων απασχόλησης». Για τους ίδιους λόγους, με τις υπόλοιπες τέσσερις αποφάσεις ανακτώνται 9.840 ευρώ και 1.248 ευρώ από δύο εταιρίες της Αττικής, καθώς και 7.831 ευρώ και 11.028 ευρώ από δύο επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Είχαν προηγηθεί επιστολές τραπεζών, που λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι φορείς των προγραμμάτων και εντόπισαν την ανακολουθία των εταιριών σε σχέση με την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον νόμο, τα ποσά των δημοσιονομικών διορθώσεων επιστρέφονται σε λογαριασμό της κεντρικής κυβέρνησης, μέσω ΔΟΥ.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση