HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη με θέμα τη μελέτη πολεοδομικής αναθεώρησης της παλιάς πόλης πλην της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου, κ. Γιάννη Αναστασάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι μελετητές, Α. Πανταζής και Β. Ανδρεαδάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Β. Συθιακάκη, η προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Ε. Κανάκη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Παλιάς Πόλης.

SYSKEPSH PALIA POLH

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν καταρχήν, να εντοπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα κυκλοφορίας, όρων δόμησης και χρήσεων γης, διατυπώθηκαν προβληματισμοί για συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι η Βίγλα και ο Λάκκος, αλλά και προτάσεις έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα σύνταξης ενός κανονιστικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου χώρου, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων γενικές αρχές για την οργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων, των επιγραφών των καταστημάτων, ακόμη και του χρωματισμού των όψεων των κτιρίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση