HomeΚΡΗΤΗΙκανοποιητική η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών

Ικανοποιητική η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ήταν, σύμφωνα με τους διοργανωτές,  η προσέλευση των πολιτών στον χώρο του ειρηνοδικείου όπου αναμενόταν να εκποιηθούν αρκετά ακίνητα μεταξύ των οποίων και δύο πρώτες κατοικίες Ηρακλειωτών. Λόγω, όμως, μη προσέλευσης συμβολαιογράφων , οι  παρευρισκόμενοι πολίτες  προχώρησαν σε λαϊκή συνέλευση κατά την οποία:

1) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών ομόφωνα κρίνει θετική την απόφαση της κυβέρνησης για προστασία της Α΄ κατοικίας από τις τράπεζες  αλλά καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην  απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών  όλης  της ακίνητης περιουσίας  των πολιτών  από τράπεζες , ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.

2)  αποφασίστηκε το κίνημα να μην αλλάξει χαρακτήρα προς το παρόν, αλλά να στοχεύσει κυρίως στην καθιέρωση  των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων  στη συνείδηση των πολιτών ως μέσον ισχυροποίησης της φωνής του λαού και των αιτημάτων αυτού προς την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

3) εξελέγη νέα 8μελής συντονιστική επιτροπή η οποία θα οργανώσει την επόμενη λαϊκή συνέλευση  και η οποία θα θέσει σε διαβούλευση και ψήφιση θέματα που προτάθηκαν από συμπολίτες.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση