HomeΚΡΗΤΗ5 αυτοκτονίες στο νέο χρόνο – «Βαρύς» ο κατάλογος

5 αυτοκτονίες στο νέο χρόνο – «Βαρύς» ο κατάλογος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε στην 35η ημέρα του νέου έτους κι όμως  θρηνούμε ήδη 5 ανθρώπους που αποφάσισαν να τερματήσουν οι ίδιοι πρόωρα την ζωή τους.

Το 2015 ξεκίνησε κακά καθώς ο κατάλογος των αυτόχειρων έχει ήδη αρκετά ονόματα.

Από τους πέντε αυτόχειρες οι 4 είναι άνδρες και η 5η γυναίκα ηλικίας από 38 έως 79 ετών.

Οι τρεις αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους στρέφοντας στον κρόταφό τους ένα όπλο,  ένας άνδρας αποφάσισε να πιει φυτοφάρμακο ενώ η γυναίκα έπεσε από τον 5ο όροφο ενός νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και δύο τον Φεβρουάριο ενώ οι δύο έγιναν στο Ηράκλειο, δύο στα Χανιά και μία στο Λασίθι.

Οι αυτοκτονίες

Στις 8 Ιανουαρίου σημειώθηκε η πρώτη αυτοκτονία για το 2015. Πρόκειται για έναν 45χρονο που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην οδό Αντωνίου Καστρινάκη στον Μασταμπά με τραύμα από σφαίρα στο πρόσωπο.

Ο 45χρονος έστρεψε το πιστόλι στον εαυτό του στις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας και έκοψε το νήμα της ζωής του.

Το άψυχο σώμα του βρήκαν οι συγγενείς του που τον αναζητούσαν και ανοίγοντας την πόρτα τον αντίκρισαν σε μία λίμνη αίματος.

Στις 20 Ιανουαρίου καταγράφεται η δεύτερη αυτοκτονία για το τρέχον έτος. Πρόκειται για έναν 75χρονο ο οποίος στις 3 το μεσημέρι μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή ωστόσο ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του το ίδιο βράδυ.

Ο 75χρονος ζούσε και δραστηριοποιούνταν στο Ακρωτήρι Χανίων κι εκείνη την μοιραία ημέρα πήρε το όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Στις 21 Ιανουαρίου, κι ενώ η Κρήτη δεν είχε ακόμα ηρεμίσει από την αυτοκτονία του 75χρονου, ένας 69χρονος πήρε μία καραμπίνα και το έστρεψε στο κεφάλι του κόβοντας το νήμα της ζωής του.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του από έναν συγχωριανό του.

Στη 1 Φεβρουαρίου μία 38χρονη που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο του ιδρύματος.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε ακαριαία.

Η 38χρονη ήταν ψυχολογικά επιβαρυμένη καθώς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες λόγω των προβλημάτων υγείας που της είχε προκαλέσει η νευρική ανορεξία από την οποία και έπασχε.

Στις 3 Φεβρουαρίου ένας 52χρονος φοροτεχνικός που ζούσε τα τελευταία χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου αποφάσισε να πιει φυτοφάρμακο και να θέσει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας – πατέρας δύο ανήλικων παιδιών – είχε και στο παρελθόν αποπειραθεί ν’ αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση