HomeΚΡΗΤΗΜείωση ποινών για την ληστεία στη ΔΕΗ – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Μείωση ποινών για την ληστεία στη ΔΕΗ – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μείωση των ποινών και τριών δραστών που συμμετείχαν στην ληστεία που πραγαμτοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2010 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη λεωφόρο Χρυσοστόμου αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μία ακόμα φορά κάθισε ο 62χρονος πατέρας, ο γιος του και ο ξάδελφός του ο οποίος ήταν και ο φύλακας του υποκαταστήματος.

Στη διάρκεια της δίκης της υπόθεσης άναψαν κάποια στιγμή τα αίματα όταν πατέρας και γιος ισχυρίστηκαν ότι ο φύλακας τους είχε δώσει το όπλο για τη διάπραξη της ληστείας. Η αντίδραση του φύλακα ήταν άμεση λέγοντας σε υψηλούς τόνους ότι οι εκείνοι οι δύο τον πλησίασαν για να συζητήσουν για τη ληστεία αλλά εκείνος αρνήθηκε και μάλιστα ανέφερε ότι τη στιγμή που είδε τον θείο του να εμφανίζεται στο κατάστημα με ένα όπλο σάστισε και δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει.

Το Εφετείο έκρινε ένοχους και τους τρεις κατηγορούμενους ωστόσο μείωσε τις ποινές του.

Ο 62χρονος θα εκτίσει 7 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης (σε 13 χρόνια είχε καταδικαστεί πρωτόδικα), στον γιο του επιβλήθηκαν 4 χρόνια εξαγοράσιμα προς 5 ευρώ την ημέρα (είχε καταδικαστεί για 5 χρόνια και τρεις μήνες) και στον φύλακα επιβλήθηκε ποινή 4 χρόνων (από 7 χρόνια και 3 μήνες που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση