HomeΚΡΗΤΗΠροβάλλεται η Πύλη Σαμπιονάρα και τα Ενετικά Τείχη

Προβάλλεται η Πύλη Σαμπιονάρα και τα Ενετικά Τείχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπογράφτηκε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Δημοσιότητας: Πύλες της ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού», της Πράξης «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στον  Κοινόχρηστο Χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα», στην οδό Δουκός Μποφόρ.

Το έργο χρηματοδοτείται  από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».

sampionara2

Η δράση στοχεύει στην προβολή του έργου που υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα, στη διαμόρφωση δηλαδή του περιβάλλοντος χώρου της Ενετικής πύλης Σαμπιονάρα, αλλά και γενικά στην ανάδειξη των πυλών του Χάνδακα μέσα από: α) ειδικές εκδόσεις (τρίπτυχο, λεύκωμα, καρτ ποστάλ ), β) τη συνεργασία με το παρακείμενο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου ομάδα παιδιών υπό την καθοδήγηση ειδικού μαθαίνει βασικές αρχές της φωτογραφίας, χρησιμοποιώντας και προβάλλοντας το ίδιο το μνημείο και γ) ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση στην οποία θα συνδυάζεται ήχος και εικόνα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασάκης: «Οι ενέργειες αυτές σκοπό έχουν όχι μόνο την προβολή και την ανάδειξη του μνημειακού υπόβαθρου της πόλης μας, αλλά και τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών και ειδικά της μαθητικής κοινότητας, σε θέματα που συνδέονται με το μνημείο, τον πολιτισμό, και την τοπική ιστορία μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση