HomeΚΡΗΤΗ«Πνιγμένα» στις λάσπες τα Βορίζια

«Πνιγμένα» στις λάσπες τα Βορίζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νύχτες τρόμου συνεχίζουν να ζουν ακόμα στα Βορίζια, δύο εβδομάδες μετά την εφιαλτική βραδιά κατά τη διάρκεια του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τότε την Κρήτη.

Μια βραδιά κατά την οποία καταγράφηκαν καταστροφές και κατολισθήσεις, με το μισό χωριό να βυθίζεται στη λάσπη και στα μπάζα, εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

Οι κατολισθήσεις και το περίεργο βουητό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, που ακούγεται από το βουνό πάνω από το χωριό συνεχίζουν να κρατούν… ξάγρυπνους τους κατοίκους. Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, από την πλευρά του, δηλώνει, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού της ανάστατης τοπικής κοινωνίας, πως το γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς επιστήμονες του ΙΓΜΕ.

Στα Βορίζια πάντως η αναστάτωση, ο φόβος και η ανησυχία καλά κρατούν τις τελευταίες δυο εβδομάδες, από τη στιγμή που σημειώθηκε το παράξενο γεωλογικό φαινόμενο, με τους δρόμους, τις αυλές σπιτιών και τα αυτοκίνητα να βυθίζονται τότε σε ένα χείμαρρο λάσπης που κατέβηκε από το γειτονικό Φαραγγίτη ποταμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση