HomeΚΡΗΤΗΤα ποντίκια «κατέτρωγαν» μάνα και κόρη – Ζουν σε παράπηγμα εδώ και 20 χρόνια

Τα ποντίκια «κατέτρωγαν» μάνα και κόρη – Ζουν σε παράπηγμα εδώ και 20 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εδώ και μία 20ετία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα παράπηγμα, μία ηλικιωμένη γυναίκα με την κόρη της, στο Ηράκλειο, συμβιώνοντας στην κυριολεξία με ποντίκια, που άφησαν τα σημάδια τους στο πρόσωπο της μίας από τις δύο γυναίκες. Η τραγική ιστορία των δύο γυναικών ήρθε στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες, τυχαία, όταν η 60χρονη κόρη συνόδευσε τη 82χρονη μητέρα της στο ΠΑΓΝΗ, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Οι γιατροί που φρόντιζαν την ηλικιωμένη, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η 60χρονη συνοδός της, είχε εμφανείς πληγές στα αυτιά που παρέπεμπαν σε δάγκωμα τρωκτικού. Από την πρώτη εξέταση στην οποία και την υπέβαλαν διαπίστωσαν ότι πράγματι η γυναίκα είχε «καταφαγωθεί» από τα ποντίκια.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ήρθαν στο φως οι άθλιες συνθήκες ζωής των δύο γυναικών, οι οποίες συμβιώνουν σε ένα παράπηγμα στο Ηράκλειο, για περίπου 20 χρόνια, ολομόναχες, παρά το γεγονός ότι έχουν συγγενείς.

Όπως όλα δείχνουν, η μοναδική πηγή εισοδήματός τους είναι κάποιο πενιχρό προνοιακό επίδομα, ενώ κάποιες φορές τις βοηθούν και οι γείτονες με την προσφορά φαγητού ως επί το πλείστον. Η περίπτωση των δύο γυναικών φαίνεται πως δεν είναι άγνωστη στις κοινωνικές υπηρεσίες του Ηρακλείου, ωστόσο οι γείτονες καταμαρτυρούν πως όσες φορές έχουν παρέμβει οι αρμόδιες αρχές, οι δύο γυναίκες επιμένουν να επιστρέφουν στη μοναξιά και την εξαθλίωση.

Μάνα και κόρη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ενώ στην 60χρονη χορηγείται θεραπεία για την επούλωση των πληγών της  και την ανάσχεση της επιβάρυνσης της υγείας της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση