HomeΚΡΗΤΗΑναστατωμένο το Ηράκλειο από τις επιθέσεις πιτ-μπουλ σε ανθρώπους

Αναστατωμένο το Ηράκλειο από τις επιθέσεις πιτ-μπουλ σε ανθρώπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ανησυχία είχε προκληθεί σε γειτονιά του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Μασταμπά από διάφορα περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Οι δύο σκύλοι – ράτσας πιτ-μπουλ – χωρίς αφορμή και δείχνοντας επιθετική συμπεριφορά όρμησαν σ’ ένα κοριτσάκι το οποίο σώθηκε μόνο χάρη στην επέμβαση γείτονα, τραυματίζοντάς το ευτυχώς ελαφρά.

Οι κάτοικοι βλέποντας αυτή την κατάσταση ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και συνεργείο από το κυνοκομείο εσπευσε στην περιοχή και εντόπισε τα σκυλιά.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι: «Είχαν αρπάξει του γείτονά μου την κόρη από το πόδι και ευτυχώς που βγήκε η γυναίκα μου και άλλοι γειτόνοι και τα διώξανε τα σκυλιά. Αργότερα ήταν μια γιαγιά με το εγγόνι της και επιτέθηκαν πάλι. Γι’ αυτό καλέσαμε σήμερα αυτή την επιχείρηση για να απαλλαγούμε επειδή έχουν γίνει τέσσερα περιστατικά ήδη με αυτά τα σκυλιά».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιθετικής συμπεριφοράς των σκυλιών είναι ότι και οι υπάλληλοι του κυνοκομείου κινδύνεψαν να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός υπαλλήλου «Το σημερινό περιστατικό ήταν ένα από τα δύσκολα περιστατικά. Ήταν δύο σκυλιά ράτσας πιτ-μπουλ και είχαν δαγκώσει και ορισμένα άτομα όπως μας είχαν πληροφορήσει. Στην αρχή που πιάσαμε το ένα σκυλί ήταν πιο εύκολο αλλά αμέσως μας επιτέθηκε το δεύτερο. Καταφέραμε και τo αντιμετωπίσαμε, έφυγε και μετά από πολύωρη προσπάθεια το εντοπίσαμε και το πιάσαμε κι αυτό».

Στην επιχείρηση βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος χαρακτήρισε εγκληματική ενέργεια όσοι αφήνουν αδέσποτα σκυλιά τέτοιας ράτσας και τονίζει  ότι καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει απέναντι στους συμπολίτες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση