HomeΚΡΗΤΗΜέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για άδειες ταξί

Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για άδειες ταξί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82/Α/10-4-12), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ο περιφερειάρχης καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που επιθυμεί  να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ)  ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ)  σε άλλο τύπο (ΕΙΔΜΙΣΘ ή ΤΑΞΙ) , να υποβάλει σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:00. Διευκρινίζεται ότι το εάν θα εκδοθούν άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα είναι αυτές, θα προσδιορισθεί με Απόφαση του Περιφερειάρχη που θα εκδοθεί μετά το πέρας της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στην αίτηση πρέπει να προσδιορίζεται η έδρα ή οι έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για τις οποίες ζητείται άδεια, καθώς και το είδος της άδειας ή των αδειών και ο αριθμός τους ανά έδρα.

Οι έδρες των ΕΔΧ αυτοκινήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, όπως αυτές καθορίστηκαν με την αριθμ. 84/2012 (ΦΕΚ 2080/Β/4-7-12) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι:

Δήμος Αγίου Νικολάου 1 ενιαία έδρα

Δήμος Οροπεδίου  1 ενιαία έδρα

Δήμος Ιεράπετρας 1 ενιαία έδρα

Δήμος Σητείας  1 ενιαία έδρα

Αρμόδια υπηρεσία κατάθεσης των αιτήσεων για άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου, με έδρα που βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ορίζεται η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Λασιθίου.

Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση υπογεγραμμένη από τον ίδιο ή το νόμιμο εκπρόσωπό του καθώς και φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως φαίνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, και τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά την πρώτη ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης, εκτός των δικαιολογητικών 1 και 2 του Πίνακα Β του Παραρτήματος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής φυσικών και νομικών προσώπων:

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή τη μετατροπή υφιστάμενης άδειας σε άλλο τύπο πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις σύμφωνα με τα άρθρα 107 και 108 του Ν. 4070/2012:

Α) ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

  1. Να έχουν υπηκοότητα κράτους –μέλους της Ευρωπαϊκής ένωσης.
  2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για ένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α΄ του Ν. 4070/2012.
  3. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.
  4. Να έχουν ικανή οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν.
  5. Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομα τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Β) ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

  1. Να έχουν έδρα εντός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής ένωσης.
  2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση αυτών των νομικών προσώπων για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α΄ του Ν. 4070/2012. Δηλαδή για τις Α.Ε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για κάθε άλλο εταιρικό τύπο οι Διαχειριστές και για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες οι ομόρρυθμοι εταίροι.
  3. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα.
  4. Να έχουν ικανή οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν.
  5. Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομα τους περισσότερες από πέντε (5) άδεις κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Επεξεργασία αιτήσεων – ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Η αρμόδια υπηρεσία, μετά το πέρας κατάθεσης των αιτήσεων, θα ελέγξει την πληρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων απόκτησης νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενης σε άλλο τύπο.

Στη συνέχεια θα καταχωρηθούν σε ηλεκτρονική κατάσταση οι σχετικές αιτήσεις με το όνομα ή την επωνυμία του αιτούντος ανά έδρα, το είδος ΕΔΧ αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ) κατ’ αύξοντα αριθμό κατάθεσης αίτησης, όπου θα αναφέρεται για κάθε αιτούντα ο αντίστοιχος αριθμός των αιτούμενων αδειών.

Η κατάσταση αυτή θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (www.yme.gr) .

Μετά την ανάρτηση της κατάστασης στο διαδίκτυο θα εκδοθεί η προβλεπόμενη στην παράγραφο 1 του άρθρου 85 του Ν.4070/12 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης με την οποία θα καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ &  ΕΙΔΜΙΣΘ) ανά έδρα, σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου του παραπάνω νόμου.

Με την ίδια Απόφαση θα επιμερίζεται για κάθε έδρα ο αριθμός αυτός ως προς τις άδειες ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) και τις άδειες ΕΔΧ  (ΕΙΔΜΙΣΘ). Στην απόφαση επίσης θα αναφέρεται ο υφιστάμενος αριθμός ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) και ΕΔΧ (ΕΙΔΜΙΣΘ) ανά έδρα καθώς και η διαφορά αυτών σε σχέση με το μέγιστο οριζόμενο αριθμό.

Σε περίπτωση που από την απόφαση αυτή θα προκύψει για κάποια έδρα μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων αδειών μικρότερος από αυτόν των ήδη κυκλοφορούντων κατά το χρόνο του υπολογισμού, τότε δεν θα συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών. Σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται μόνο η μετατροπή, άδειας ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) σε άδεια ΕΔΧ (ΕΙΔΜΙΣΘ), ή και το αντίστροφο, εφόσον τέτοιες άδειες δεν υφίστανται ή ο αριθμός τους υπολείπεται του αναλογούντος στην έδρα αριθμού αδειών ΕΔΧ (ΕΙΔΜΙΣΘ) ή ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) αντίστοιχα.

Εφόσον από την παραπάνω αναφερόμενη απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης (άρθρο 85) προκύψει αριθμός αδειών για χορήγηση, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 106 του Ν. 4070/12, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την αποστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης των καταλόγων των κληρωθέντων από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, θα εκδοθεί απόφαση με την οποία θα εγκρίνεται στο όνομα κάθε δικαιούχου η παραχώρηση να θέσει σε κυκλοφορία ΕΔΧ αυτοκίνητο.

Την ίδια χρονική περίοδο ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα επιστρέψει στο σύνολο των αιτησαμένων τις κατατεθείσες από αυτούς εγγυητικές επιστολές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση