HomeΚΡΗΤΗΕγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργου Φουρναράκη, η  Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της συνοικίας της Αγίας Τριάδας, που εκπονήθηκε στο πλαίσια της Πολεοδομικής Μελέτης Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

Η μελέτη είναι σε τελικό στάδιο και εισήχθη για δεύτερη φορά στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ, μετά από ισχυρές πιέσεις της δημοτικής αρχής, και παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων προς τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης της Αγίας Τριάδας και το σύνολο της πολεοδομικής μελέτης ανάπλασης της περιοχής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναβάθμιση της συνοικίας και εν γένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Στη συνέχεια η μελέτη θα σταλεί ξανά στο Δήμο προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και οι φορείς. Η τελική έγκριση θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα.

Με την έγκριση της μελέτης θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες μικρών και μη οικοδομήσιμων σήμερα οικοπέδων να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους, καθότι πολλά οικόπεδα καθίστανται άρτια και οικοδομήσιμα ως έχουν. Εξίσου σημαντικό είναι ότι αποφεύγονται εκτεταμένες ρυμοτομήσεις, προστατεύεται ο αξιόλογος πολεοδομικός ιστός και αναδεικνύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης τονίζει ότι, «σκοπός του Δήμου Ηρακλείου είναι να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της μελέτης αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων, την αναβάθμιση του δικτύου υποδομών, ενώ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, για χρηματοδότηση δράσεων που στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Παράλληλα επισημαίνει την πολύ καλή δουλειά και προετοιμασία που έγινε από το Δήμο προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να υπάρξει η θετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Ο κ. Αναστασάκης σημειώνει συμβολή του προκατόχου του, αντιδήμαρχου Πολεοδομίας κ. Μανόλη Βασιλάκη, ο οποίος είχε δουλέψει μεθοδικά και είχε ασχοληθεί επισταμένως προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες μελέτες και να ολοκληρωθεί θετικά για το Δήμο και τους κατοίκους της περιοχής η μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση