HomeΚΡΗΤΗΈκτακτο βοήθημα 160.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς Ηρακλείου και Πλατανιά

Έκτακτο βοήθημα 160.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς Ηρακλείου και Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος για τους πλημμυροπαθείς των Δήμων Ηρακλείου και  Πλατανιά

Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου,  υπέγραψε τις αποφάσεις προκειμένου να πιστωθούν στους Δήμους Ηρακλείου και Πλατανιά τα χρήματα για το έκτακτο βοήθημα και να καταβληθούν στους πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

kegeroglou

Το ποσό που αφορά τον Δήμο Ηρακλείου ανέρχεται σε 70.432,80 ευρώ ενώ για τον Δήμο Πλατανιά Χανίων 90.000 ευρώ, και ο κάθε δικαιούχος θα λάβει 586 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν και οι σχετικές αποφάσεις για την αποζημίωση της οικοσκευής.

Δείτε την απόφαση που αφορά στο Δήμο Ηρακλείου: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δείτε την απόφαση που αφορά στο Δήμο Πλατανιά: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Αύριο και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Καταβάλλονται αύριο Πέμπτη από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου στους παραγωγούς του Ηρακλείου

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου από τον ΕΛΓΑ, αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, το απόγευμα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 444 παραγωγών του Ηρακλείου αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους   941.604,89 ευρώ.

Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις  αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, πατάτες, σιτηρά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014.

Επιπλέον αφορούν ενισχύσεις για τα προγράμματα ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» (περονόσπορος στα αμπέλια) και «Πυρκαγιές 2012».

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών:

elga1

elga2

elga3

elga4

elga5

elga6

Διαφήμιση
Διαφήμιση