HomeΚΡΗΤΗΟι βόμβες Ακη κατά Σμπώκου, οι εκβιασμοί Βλαστού-Σκαφτούρου και οι απίστευτοι διάλογοι

Οι βόμβες Ακη κατά Σμπώκου, οι εκβιασμοί Βλαστού-Σκαφτούρου και οι απίστευτοι διάλογοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις βόμβες και 10.000 ευρώ χωρίζουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, τους δύο πρώην στενούς συνεργάτες και σήμερα εχθρούς.

Τμήματα της δικογραφίας που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida.gr περιέχουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες και διαλόγους του Σμπώκου με Σκαφτούρο-Βλαστό, τα ακριβά γούστα του βαρυποινίτη Βλαστού και τις αθρόες πληροφορίες που έδωσε στις δικαστικές αρχές η Λίτσα, εξαδέλφη του Π. Βλαστού.

Καταγράφονται τέσσερις εκρήξεις σε βάρος Ιω. Σμπώκου και Άννας Σμπώκου (Απρίλιος και Μάιο του 2014). Μία ημέρα πριν την έκρηξη -σύμφωνα με κατάθεση της αδελφής Σμπώκου, Άννας- άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε και μιλώντας καλά ελληνικά της ανέφερε: «Η κυρία Άννα; Προσέξτε καλά γιατί θα πάθετε μεγάλο κακό και εσείς και ο αδελφός σας».

Μετά από άρση τηλεφνικού απορρήτου, προέκυψε -κατά το διαβιβαστικό- ότι το επίμαχο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από καρτοτηλέφωνο, το οποίο επίσης είχε καλέσει σειρά τηλεφώνων μεταξύ άλλων της οικογένειας Σμπώκου και γνωστών του.

Ενδιαφέρον προκαλεί κατάθεση κρατουμένου, σύμφωνα με την οποία: «όταν η φυλακή ήταν «ανοιχτή», δηλαδή κατά τον προαυλισμό των κρατουμένων, ο Βλαστός ανέβαινε συνεχώς στο δωματιάκι του φύλακα και από εκεί επικοινωνούσε με οποιονδήποτε κρατούμενο του ισόγειου χώρου της πτέρυγας.

Ο Βλαστός κάποιες φορές είχε συναντηθεί και μιλήσει με το Σμπώκο», ενώ ο ίδιος κρατούμενος ανέφερε ότι κάποιοι ζήταγαν εκβιαστικά χρήματα από το Ιω. Σμπώκο, χωρίς να τους κατονομάζει.

Απολογούμενη στις αρχές η «Λίτσα» αναφέρονται τα εξής:

«Ο Π. Βλαστός της είχε πει ότι ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στην οικία του Ιω. Σμπώκου στις 16/4/2014 είχε τοποθετηθεί μετά από εντολή του Γ. Σκαφτούρου, αλλά επειδή δεν διέμενε κανείς σε αυτή ο Σμπώκος δεν φοβήθηκε. Για το λόγο αυτό ο Βλαστός έλεγε ότι έπρεπε να τοποθετήσει άλλο εκρηκτικό μηχανισμό στην αδελφή του Σμπώκου, για να φοβηθεί αυτός και να δώσει τελικά χρήματα στο Σκαφτούρο. Συγκεκριμένα ο Βλαστός της είχε πει: «Θα πάρει από το Σμπώκο ο Γιαννάκης 2 – 3 εκατομμύρια ευρώ».».

Η «Λίτσα» μάλιστα, είπε στις αρχές ότι τις πληροφορίες ότι ο Σμπώκος είχε πολλά χρήματα και θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο ποσό τις έδωσε στο Σκαφτούρο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το Σμπώκο τον είχε πολύ άχτι. Πιο συγκεκριμένα, κατά το έγγραφο, ο Σμπώκος σε άγνωστο χρόνο είχε παραλάβει μια βαλίτσα με δέκα εκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζοντας για τον Τσοχατζόπουλο αλλά δεν την έδωσε ποτέ.

Για το λόγο αυτό ο Τσοχατζόπουλος -όπως λέει- πληροφόρησε το Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του. Κατόπιν αυτών, η «Λίτσα» εκτίμησε στην κατάθεσή της πως από τα χρήματα που απαιτούσε ο Σκαφτούρο εκβιαστικά από το Σμπώκο προφανώς θα έπαιρνε κάποια μερίδιο και ο Τσοχατζόπουλος. Κάποια άλλη στιγμή ο Βλαστός εμφανίζεται να της είχε πει ότι οι πληροφορίες για το Ιω. Σμπώκο είχε μάθει από το Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος επίσης κρατούνταν στη ΣΤ΄ Πτέρυγα, χωρίς όμως να της αναφέρει κάτι άλλο.

Ο Π. Βλαστός φέρεται να έχει επίσης, αναφέρει στη «Λίτσα» ότι ο Σμπώκος από τις μίζες των εξοπλιστικών είχε αποκομίσει 500 – 700 εκατ. ευρώ σε χρυσό και τα είχε σε τράπεζες στην Ελβετία. Το ποσό, που φέρεται ότι ζήταγε εκβιαστικά ο Σκαφτούρος, ήταν «ψίχουλα» αναλογικά με αυτά που είχε ο Σμπώκος, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

ΣΜΠΩΚΟΣ: Η υπόθεση αυτή έχει καταστρέψει την οικογένειά μου, μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση και μεγάλη ανασφάλεια για τη ζωή μας και τα σπίτια μας. ….Μου εμπεδώθηκε η πεποίθηση ότι αυτοί που έκαναν τις ενέργειες αυτές είναι ισχυρότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την πρόληψη και την καταστολή των ενεργειών τους. Είμαι πεπεισμένος ότι από τύχη δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι. Στη φυλακή είσαι απροστάτευτος απέναντι σε αδίστακτους κακοποιούς.

Σκαφτούρος προς Σμπώκο: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Σμπώκος: Οχι

Σκαφτούρος: Κοίταξε να μάθεις ποιος είμαι και επειδή ξέρω ότι έχεις πολλά λεφτά θα μου δώσεις 10 εκ ευρώ, αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι, τα πάντα και μετά θα παρακαλάς να μου τα δώσεις

Σμπώκος: Δεν ξέρω ποιος είσαι, ποιος σε πληροφόρησε λάθος, αλλά ούτε έχω χρήματα και δεν ξέρω γιατί πρέπει να σου τα δώσω

Σκαφτούρος: Μην κάνεις τον μάγκα σε μένα. Μάθε ποιος είμαι και θα τα ξαναπούμε αύριο.

Βλαστός: Ο Σκαφτούρος επιμένει, πρέπει να του δώσεις 2.700.000 ευρώ

Σμπώκος: Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την ιστορία, δεν ξέρω ποιος δίνει αυτή τη λάθος πληροφόρηση. Στοχοποιούμαι γιατί έχετε κάνει λάθος το άτομο και είναι άδικο αυτό που κάνετε.

Ετσι βγαίνει το χρήμα

Η Ειρήνη που φύλαγε το παιδί της Καρπούζου όταν εκείνη πήγαινε επισκεπτήριο στις φυλακές Τρικάλων μου είχε πει ότι για μία φωτογραφία του στελέχους της Alpha Bank που είχε η Καρπούζου και την οποία της την είχε δείξει λέγοντας: «Ετσι βγαίνει το χρήμα».

Η Λίτσα έπλαθε βόμβες σαν πλαστελίνη

Εμαθα να κατασκευάζω βόμβες κατόπιν υποδείξεων του Βλαστού. Επλαθα σαν πλαστελίνη την ζελατοδυναμίτιδα, την τοποθετούσα σε μπολ ή τάπερ που έκλειναν με βιδωτό καπάκι, συνέδεα δύο πυροκροτητές με δύο φιτίλια, τους τοποθετούσα μέσα στο μπολ και περνούσα τα φιτίλια από τρύπα που έκανα στο καπάκι του μπολ.

Ο Σωτήρης Εμμανουήλ και το σωφρονιστικό

Ο Βλαστός όταν επέστρεψε στη φυλακή Τρικάλων μίλαγε με τον Εμμανουήλ μέσω ενός Γιώργου σωφρονιστικού. Αυτός ο Γιώργος είχε δικό του συνεργείο στον Πειραιά, κοντά στο λιμάνι. Ο Γιώργος είναι Μανιάτης και γνωστός του Χρήστου Πατουχέα. Για να μην μιλάνε στα τηλέφωνα μεταξύ τους, η δικηγόρος μου έδωσε ένα χαρτάκι που έγραφε τη διεύθυνση του Γιώργου και το σταθερό του συνεργείου του για να πηγαίνω να τον βρίσκω από κοντά και να του λέω ό,τι μήνυμα είχα από τον Π. Βλαστό για τον Εμμανουήλ και ότι μήνυμα είχε ο Εμμανουήλ για τον Βλαστό.

Τα ακριβά γούστα του βαρυποινίτη

Οσο ο Παναγιώτης κρατούνταν στη ΓΑΔΑ η δικηγόρος του μου είχε πει να αγοράσω τμηματικά 4 κινητά τηλέφωνα μάρκας Iphone 5S χωρίς να δώσω στοιχεία ταυτότητας. Οπως μου είπε η δικηγόρος, τα έδωσε όλα σε έναν αστυνομικό, και μου είπε: Εχει ακριβά γούστα, τι να τον κάνουμε;

Οταν έφυγε ο Βλαστός, μου είπε ότι έδωσαν τα κινητά στον αστυνομικό που τον φύλαγε, πρώτον για να έχει μεγαλύτερη ελευθερία στα επισκεπτήρια του με την δικηγόρο και δεύτερον επειδή τον έψηναν να βρει τρόπο να αποδράσει ο Παναγιώτης από τη ΓΑΔΑ. Μάλιστα ο Παναγιώτης μου είπε ότι είχε προσφέρει στον αστυνομικό 500.000 ερυώ για να τον βγάλει από εκεί.

Τοκογλυφίες: Ο Βλαστός δάνειζε μέσα από τη φυλακή

Ιδιοκτήτης μπαρ στο Κολωνάκι είχε πάρει 20.000 Ευρώ δάνειο με επιτόκιο 5% και του έδινε 1.000 ευρώ το μήνα!

Σε άλλον είχε δώσει δάνειο 65.000 ευρώ και η Λίτσα έπαιρνε κάθε μήνα 3.250 ευρώ, ενώ για τις 50.000 ευρώ (άλλο δάνειο έπαιρνε 2.500 ευρώ)

Νοίκιαζε η Λίτσα γκαρσονιέρα για να φυλάει τα όπλα και τα εκρηκτικά

Εδωσε συνολικά 16.000 ευρώ στην Μαρία για….μαθήματα ελικοπτέρου!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση