HomeΚΡΗΤΗΕξιχνιάστηκαν, 11 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Εξιχνιάστηκαν, 11 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η δράση τριών ανδρών που συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διαρρήξεων που είχαν διαπραχθεί σε διάφορες περιοχές των Χανίων. «Αδυναμία» των δραστών ήταν τα καταστήματα από τα οποία και αποσπούσαν χρήματα αλλά και διάφορα αντικείμενα.

Κλοπές και διαρρήξεις είχαν διαπραχθεί από τις 5 έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Οι τρεις άνδρες, ένας 35χρονος από την Αλγερία, ένας 35χρονος από το Μαρόκο και ένας 20χρονος από τη Συρία συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Χανιά από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων,  και μάλιστα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή από το κατάστημα 32χρονου Χανιώτη, στην πόλη των Χανίων.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών ανδρών αλλοδαπών, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από την 05 έως και την 16 Ιανουαρίου 2015, είχαν διαπράξει συνολικά 8 κλοπές- διαρρήξεις και τρείς απόπειρες διαρρήξεων, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων, αφαιρώντας χρήματα, διάφορα έγγραφα (επιταγές) και αντικείμενα (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές) συνολικής αξίας 2.770 ευρώ, προξενώντας παράλληλα φθορές σε αυτά.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε χώρο όπου διέμεναν οι συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση