HomeΚΡΗΤΗΈμαθαν πρώτες βοήθειες οι εργαζόμενοι στους παιδικούς

Έμαθαν πρώτες βοήθειες οι εργαζόμενοι στους παιδικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου που σήμερα δεν λειτουργούν για το λόγο αυτό.

Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που πραγματοποιείται  στην αίθουσα Ανδρόγεω οργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ μαζί με την Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

DSCN1723 (2)

Εθελοντές πιστοποιημένοι διασώστες ενημέρωσαν τους εργαζόμενους σχετικά με τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών,  στη βασική υποστήριξη της ζωής, στη διαχείριση κατάστασης αιμορραγίας και τραυμάτων, στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων, στη διαχείριση προβλημάτων από την έκθεση στο περιβάλλον (έγκαυμα, ηλίαση, δηλητηριώδες τσίμπημα, πνιγμονή, θερμοπληξία, υποθερμία, οξεία αλλεργική αντίδραση, δηλητηρίαση κ.α).

DSCN1726 (2)

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου κ .Γιώργος Βουρεξάκης, η Διοίκηση συνεπής στη δέσμευσή της για υπεύθυνη και από εξουσιοδοτημένους φορείς επιμόρφωση των εργαζομένων του Δήμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο αφενός την απόκτηση γνώσεων και αφετέρου την εμπέδωση αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας σε γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές αυτές.

DSCN1730

Το σεμινάριο παρακολούθησε και η προϊσταμένη των ΚΕΠΑ κ. Γεωργία Κακουράκη ,οι προϊστάμενες των Παιδικών σταθμών και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου κ. Γιώργος Στρατήγης.

DSCN1728 (2)

Διαφήμιση
Διαφήμιση