HomeΚΡΗΤΗΓρ. Ροκαδάκης: Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ο δρόμος Αγ. Νικολάου – Καλού Χωριού

Γρ. Ροκαδάκης: Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ο δρόμος Αγ. Νικολάου – Καλού Χωριού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ) κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης σε δηλώσεις του σχετικά με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου δρόμου Αγ. Νικολάου – Καλού Χωριού ανέφερε μεταξύ άλλων :

“Χαίρομαι που παραδίδεται στην κυκλοφορία το έργο « Ν.Ε.Ο. Άγ- Νικόλαος – Καλό Χωριό του ΒΟΑΚ». Το νέο αυτό έργο που παραδίδεται σε χρήση σήμερα το μεσημέρι, είναι πολύ σημαντικό, είναι έργο πνοής σύγχρονο, ένας δρόμος ασφαλής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα δώσει  ανάσα στην κοινωνία  και εξυπηρετεί τις ανάγκες του εθνικού καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου”.

Ο κ. Ροκαδάκης στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το έργο θα ανακουφίσει όλο το Νομό Λασιθίου, θα διευκολύνει την ενδοδημοτική κίνηση, τόσο για ότι αφορά  τους κατοίκους της περιοχής όσο και τις επιχειρήσεις, και επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δώσει ανάσα στους πολίτες της Κρήτης, καθώς και στο πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται το νησί και την περιοχή.

Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας Εθνικής οδού από τον Α/Κ/ Κριτσάς, μέχρι τον Ι/Κ Καλού Χωριού, συνολικού μήκους 10,0 χλμ.  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 54 εκατ. Ευρώ και ανάδοχος του έργου είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.Το έργο παραδίδεται  έπειτα  από διενέργεια σχετικής διοικητικής παραλαβής από την Διεύθυνση Συγκοινωνιακών ‘Εργων του Οργανισμού, όπως προβλέπεται στο άρθρο 72 του Ν.3669/2008 και την σχετική αδειοδότηση της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων από κόμβο Ξηροκάμπου προς Καλό Χωριό και από Καλό Χωριό προς κόμβο Ξηροκάμπου  θα διεξάγεται μέσω του νέου τμήματος του Β.Ο.Α.Κ. που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία (νέος Ανισόπεδος Κόμβος Αγίου Νικολάου – νέος Ισόπεδος Κόμβος Καλού Χωριού ) , το τμήμα του οποίου από Χ/Θ 197+000 (Ανισόπεδος κόμβος Αγίου Νικολάου) έως τη Χ/Θ 206+750 (ισόπεδος κόμβος Καλού Χωριού)  ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Άγιο Νικόλαο προς Καλό Χωριό και αντίστροφα δύναται να διεξάγεται παράλληλα μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού , η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά .

Διαφήμιση
Διαφήμιση