HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς κατέθεσε τροπολογίες για τη διεξαγωγή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα από την τρόικα

Ο Ν. Μαριάς κατέθεσε τροπολογίες για τη διεξαγωγή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα από την τρόικα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη 15/01/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τρόικας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «τα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων πολιτών των χωρών που τέθηκαν σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνια, θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή μιας έρευνας της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας σε σχέση με την τήρηση εκ μέρους της τρόικας του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης ο Νότης Μαριάς ζήτησε σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαρτίου 2013 για τον καταστροφικό ρόλο της τρόικας να αναλάβει επίσης η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια να διερευνήσει τη σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ του ρόλου της στην τρόικα και της ευθύνης της ως δήθεν θεματοφύλακα των Συνθηκών της Ε.Ε.

Έρευνα ζήτησε επίσης ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και για τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του ρόλου της ΕΚΤ ως μέλους της τρόικας και πιστωτή των κρατών σε μνημόνιο και της εντολής της Κεντρικής Τράπεζας με βάση τις Συνθήκες της Ε.Ε.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσε προκειμένου η τρόικα να τεθεί προ των ευθυνών της για την καταστροφική της πολιτική στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση