HomeΚΡΗΤΗ«Οικονομική μάστιγα» ο λαθραίος καπνός – Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στην Κρήτη

«Οικονομική μάστιγα» ο λαθραίος καπνός – Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη μια περίπτωση διακίνησης λαθραίου καπνού στην Κρήτη χειρίστηκαν οι διωκτικές αρχές, με τη σύλληψη ενός 44χρονου άνδρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας, στην Ιεράπετρα.

Χθες το μεσημέρι, άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν 44χρονο από την Αλβανία καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά λαθραίου καπνού.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των διωκτικών αρχών για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης καπνού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συσκευασία καπνού η οποία δεν έφερε την ειδική ταινία φορολόγησης και ήταν βάρους 2.550 γραμμαρίων .

Τα κρούσματα διακίνησης λαθραίου καπνού και στην Κρήτη έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης. Πέρα από την οικονομική ζημιά και τα διαφυγόντα κέρδη από την διάθεση στην αγορά του λαθραίου καπνού, εκφράζεται προβληματισμός και για την ποιότητα του καπνού, που ενδεχομένως να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υγεία των καπνιστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση