HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: Να αποκατασταθούν άμεσα οι πληγέντες δήμοι και πολίτες από την κακοκαιρία

Λ. Αυγενάκης: Να αποκατασταθούν άμεσα οι πληγέντες δήμοι και πολίτες από την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημιές και να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές και οι πολίτες από τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών κ.κ. Γεώργιο Καρασμάνη και Αργύρη Ντινόπουλο αντίστοιχα, τους Γενικούς Γραμματείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων, ενώ διαρκής ήταν η επικοινωνία του εχθές και σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για το εν λόγω θέμα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην επιστολή του «ανάλογα μέτρα ανακοινώθηκαν και σε άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας και αφορούν στην άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για εργασίες αποκατάστασης υποδομών, άμεση χρηματική ενίσχυση των πληγέντων, καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα».

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης : «Πρέπει να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα και οι πληγέντες. Ωστόσο, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια Πυροσβεστική, Αστυνομία και στελέχη και εργαζόμενους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, που κατάφεραν κάτω από ασυνήθιστα δύσκολες καιρικές συνθήκες να διασώσουν δεκάδες συμπολίτες μας και να αποτρέψουν τα χειρότερα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση