HomeΚΡΗΤΗΈπεσε βράχος σε ταράτσα – Αντιμετωπίζουν τις ζημιές με προβληματικά… μηχανήματα

Έπεσε βράχος σε ταράτσα – Αντιμετωπίζουν τις ζημιές με προβληματικά… μηχανήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι από τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε κυρίως το νομό Ηρακλείου.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και βράχων συνθέτουν το σκηνικό της… καταστροφής.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, με το πρώτο φως της ημέρας και όταν η στάθμη του νερού έπεσε, οι κάτοικοι του Γιόφυρου, της Φοινικιάς και των Μαλάδων αντίκρισαν τα προβλήματα (δείτε εδώ).

Έπεσε βράχος πάνω σε ταράτσα

Σε συναγερμό τέθηκαν χθες όλοι οι αρμόδιοι φορείς του δήμου Γόρτυνας καθώς ένας βράχος έπεσε πάνω σε μία ταράτσα σπιτιού στην Γέργερη.

Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, με τις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής να σπεύδουν στο σημείο για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, δημιουργήθηκαν αρκετές κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου του δήμου Γόρτυνας ενώ αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

«Υπάρχει ακόμα κίνδυνος»

Όπως αναφέρει στο cretapost ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης υπάρχει ακόμα κίνδυνος πτώσεις βράχων στους οικισμούς Σταβιές, Φουρνοφάραγγο και Αγίου Θωμά.

«Οι συγκεκριμένοι βράχοι ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνοι και αρκετές φορές έχω ενοχλήσει κατά το παρελθόν την Πολιτεία για να μας παρέχει μία χρηματοδότησης για την απομάκρυνσή τους. Ωστόσο, τόσα χρόνια πιέζω αλλά δεν έχουμε δει ούτε ευρώ. Τώρα, με αυτά τα καιρικά φαινόμενα, ανησυχούμε και προσπαθούμε με όσα μέσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας», επισημαίνει στο cretapost, ο κ. Σχοιναράκης.

Με μηχανήματα χωρίς… λάστιχα προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα

Μία άλλη παράμετρος όμως που ήρθε στο φως εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, είναι τα προβληματικά… μηχανήματα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που με κίνδυνο την ίδια μας την ζωή σπεύδουμε για να λύσουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία. Τα μηχανήματά μας δεν έχουν λάστιχα, κι αυτό οφείλεται στις περικοπές που έχουν υποστεί τα οικονομικά μας. Την ίδια ώρα, καλούμαι πολλές φορές να χρησιμοποιήσω οδηγούς που δεν έχουν δίπλωμα για τα μηχανήματά μας γιατί δεν έχουμε προσωπικό. Η Πολιτεία επιτέλους πρέπει να μας παρέχει αυτά που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια την δουλειά μας σε τέτοιες περιπτώσεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση