HomeΚΡΗΤΗΝέο αίτημα για βοήθεια από τον καπετάνιο φορτηγού πλοίου

Νέο αίτημα για βοήθεια από τον καπετάνιο φορτηγού πλοίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παροχή βοήθειας -για 2η φορά- ζήτησε ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου «Mare», σημαίας Αγίου Βικεντίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή Κολυμπάρι Χανίων.

Στο σημείο – όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως τουλάχιστον 9 μποφόρ – σπεύδει ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ρυμουλκό. Το 2ο αίτημα έγινε στις 15.00 ενώ ανάλογη βοήθεια για την εγκατάλειψη πλοίου είχε ζητήσει και νωρίς το πρωί της Τρίτης (δείτε εδώ).

Το πλοίο έχει 6μελές πλήρωμα (τέσσερις τούρκοι, 1 γεωργιανός και ένας αζέριος) και εκτελούσε δρομολόγιο από Τουρκία προς Τυνησία μεταφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 800 τόνους χύδην φορτίο και 400 τόνους συσκευασμένο.

Ο καπετάνιος του πλοίου, τούρκος υπήκοος, αν και βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή – όπως λένε πληροφορίες περίπου μισό μίλι – το πρωί ζήτησε την παροχή βοήθειας.

Ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωση εγκατάλειψης λέγοντας πως έχει αγκυροβολήσει στο σημείο και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Άμεσα δόθηκε εντολή να σπεύσει ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς λόγω των πολύ δυνατών ανέμων δεν ήταν εφικτό να πάει πλωτό του Λιμενικού.

Ωστόσο μετά την ανάκληση της δήλωσης το ελικόπτερο παρέμενε σε επιφυλακή σε αεροπορική βάση στη Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση