HomeΚΡΗΤΗΣυναγερμός για ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο με 6μελές πλήρωμα, στ’ ανοιχτά του Κολυμπαρίου

Συναγερμός για ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο με 6μελές πλήρωμα, στ’ ανοιχτά του Κολυμπαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικές Ναυτιλίας, όσο και στις λιμενικές αρχές των Χανίων, για το φορτηγό πλοίο «Mare» που λόγω της θαλλασοταραχής πλέει ακυβέρνητο στ’ ανοιχτά του Κολυμπαρίου.

Στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν έξι άτομα πλήρωμα και φέρει σημαία Σεντ Βίνσεντ ενώ ο Τούρκος πλοίαρχος εξέπεμψε σήμα SOS όταν, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη, έσπασαν τους κάβους του πλοίου που είχε αγκυροβολήσει στον κόλπο του Κολυμπαρίου για να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση, το γενικό συντονισμό της οποίας έχει αναλάβει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ήδη στην περιοχή σπεύδει σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού ενώ έχει δοθεί και εντολή να σηκωθεί το ελικόπτερο Σικόρσκι. Παράλληλα, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας ήδη απέστειλε ελικόπτερο σούπερ πούμα στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Τυνησία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση