HomeΚΡΗΤΗΧιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και κατολισθήσεις προκαλούν προβλήματα στην Κρήτη

Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και κατολισθήσεις προκαλούν προβλήματα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την Κρήτη με κυριότερα χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ στα πελάγη, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν κατά τόπους το νησί.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η απαγόρευση του απόπλου ισχύει μέχρι το απόγευμα και δεν αποκλείεται να ανανεωθεί (δείτε εδώ). Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις παρασέρνουν αντικείμενα στους δρόμους ενώ σε όλη την Κρήτη, έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουλάχιστον 16 περιπτώσεις από το απόγευμα της Δευτέρας, δέντρων που έχουν πέσει στο οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το περιστατικό με το μεγάλο δέντρο επί της οδού Δρακοντοπούλου στο κέντρο του Ηρακλείου, που λόγω των ανέμων «έγειρε» επικίνδυνα πάνω σε πολυκατοικία (δείτε εδώ).

Χωρίς ρεύμα

Σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στην δυτική Κρήτη, καθώς κόπηκαν ακόμη και καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, βυθίζοντας στο σκοτάδι αρκετές περιοχές στα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα δυτικά προάστια της πόλης, καθώς και οι περιοχές του Γαλατά και του Σταλού.

Χιονοπτώσεις

Την ίδια ώρα χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στις ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς το Οροπέδιο του Ομαλού να κλείσει, ενώ ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τα Σφακιά.

Κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου. Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε νωρίτερα στο οδικό δίκτυο της Μεσαράς, κυρίως δε, στο δρόμο που συνδέει την Αγία Βαρβάρα με τα Κάτω Μούλια.

Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ συνιστάται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση