HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η Σχολή Γονέων της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Με επιτυχία η Σχολή Γονέων της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία,  κύκλος εννέα συναντήσεων της σχολής Γονέων που οργάνωσε η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, έμειναν ικανοποιημένοι από τα θέματα που αναπτύχθηκαν σχετικά με τις εξαρτήσεις (ανησυχητικά σημάδια, αιτιολογία χρήσης ουσιών, κατάχρηση διαδικτύου, τρόποι αντιμετώπισης) και τον ρόλο της οικογένειας σε επίπεδο πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης την περίοδο της εφηβείας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα γύρω από την εφηβική ηλικία και τους τρόπους επικοινωνίας με τον έφηβο, τα όρια και το ρόλο των γονιών στην συναισθηματική ωρίμανση του εφήβου.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ικανοποιήθηκαν πολύ που δούλεψαν μέσα στις ομάδες βιωματικά, ότι βοηθήθηκαν να κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά, να ανασύρουν γνώσεις που έχουν μέσα τους και να γίνουν πιο ευρηματικοί στην προσέγγιση του παιδιού τους.

Στην τελευταία συνάντηση δήλωσαν τα ακόλουθα: «Ερωτηματικά, αμφιβολίες, διλήμματα, σκέψεις, φόβοι, ανησυχίες, προβληματισμοί γύρω από το χτίσιμο της καλύτερης σχέσης με τα παιδιά μας, αποτέλεσαν το κίνητρο αλλά και το σημαντικότερο αντικείμενο των συναντήσεων μας. Μέσα από την ομάδα, με βιωματικό τρόπο, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε πρώτα τον εαυτό μας και κατά συνέπεια τις σχέσεις μας με την οικογένειά μας. Συζητήσαμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, αντλήσαμε δύναμη ο ένας από τον άλλο και φεύγουμε με περισσότερη αισιοδοξία και συνειδητοποίηση»

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος συναντήσεων από τη Συμβουλευτική  Μονάδα Εφήβων.

Για περισσότερες πληροφορίες

Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων

για θέματα εξαρτήσεων

Τηλ: 2810-331034

Διαφήμιση
Διαφήμιση