HomeΚΡΗΤΗ6 μέρες εγκλωβισμένοι στη Μονή Κουδουμά από το χιονιά – Τι λένε οι εκδρομείς

6 μέρες εγκλωβισμένοι στη Μονή Κουδουμά από το χιονιά – Τι λένε οι εκδρομείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για χρόνια θα θυμούνται την εκδρομή που έκαναν στη Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μονή Κουδουμά 50 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι 50 πιστοί επέλεξαν να περάσουν τα Θεοφάνεια στη Μονή Κουδουμά ωστόσο έμειναν εκεί για έξι ολόκληρες ημέρες.

Η αιτία ήταν η κακοκαιρία που έπληττε τόσες ημέρες την Κρήτη με τα χιόνια να έχουν σκεπάσει τα πάντα και να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής.

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής, κ. Μακάριος μαζί με τους άλλους ιερωμένους προσπάθησαν να κάνουν την διαμονή των 50 ανθρώπων πιο εύκολη ωστόσο το κρύο δεν τους άφηνε σε… ησυχία.

Το cretapost από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό ενώ παρακολούθησε και την μεγάλη προσπάθεια της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους (δείτε εδώ).

Σήμερα, συναντήσαμε τους Κύπριους εκδρομείς στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» λίγο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα τους.

«Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη καθώς ήμασταν 50 άνθρωποι από Κύπρο, Θεσσαλονίκη αλλά και Κρήτη. Ήμασταν κλεισμένοι στο Μοναστήρι για έξι ολόκληρες ημέρες. Αποκλεισμένοι από παντού. Η μεγάλη δυσκολία ήταν ότι ανάμεσά μας υπήρχαν και δύο παιδιά, 2 και 5 χρόνων, που αρρώστησαν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», ανέφερε στο cretapost ένας εκδρομέας από την Κύπρο.

«Ευτυχώς που ήμασταν σε Μοναστήρι», αναφέρει ένας έφηβος άνδρας τονίζοντας ότι «γιατί μας περιέθαλψαν με αγάπη» ενώ ένας άλλος νεαρός προσθέτει ότι έκανε πολύ κρύο μέσα στο Μοναστήρι γιατί δεν υπήρχε θέρμανση καθώς η Μονή Κουδουμά έχει φωτοβολταϊκά. «Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας καταφέραμε να απεγκλωβιστούμε και να φτάσουμε με το καλό εδώ», τόνισε ο νεαρός.

Μία γυναίκα στο νοσοκομείο

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και πνευμονία. Μάλιστα, μία γυναίκα μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας στο Βενιζέλειο ενώ ευτυχώς δεν κινδυνεύει η υγεία της.

«Ήταν πολύ δύσκολες μέρες. Δεν περιμέναμε ότι θα επιδεινωθεί τόσο ο καιρός και να έχει τόσα χιόνια. Από την παραμονή των Θεοφανείων μέχρι και σήμερα ήμασταν εγκλωβισμένοι.

Προσπαθούσε η Πυροσβεστική αλλά συνέχεια υπήρχαν εμπόδια. Ήμασταν απελπισμένοι γιατί αρκετοί είχαν αρρωστήσει. Δύο ανθρώπους τους έχουμε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν μεγάλη δοκιμασία ενώ δεν είχαμε τα εφόδια και δυσκολευτήκαμε», επεσήμανε ο ηγούμενος κ. Μακάριος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση