HomeΚΡΗΤΗΔιακοπές στην Κρήτη έκανε το ζευγάρι που έσπειρε τον πανικό στη Γαλλία

Διακοπές στην Κρήτη έκανε το ζευγάρι που έσπειρε τον πανικό στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το που βρίσκεται η Χαγιάτ, όχι απλά δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένα ατελείωτο… «πέρα – δώθε» σχετικά με τα ίχνη της.

Όλα αυτά, την ώρα που έγινε γνωστό πως το ζεύγος Κουλιμπαλί είχε επισκεφθεί και την Κρήτη, σε ένα από τα πολλά ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Αμεντί Κουλιμπαλί παντρεύτηκε την Χαγιάτ Μπουμεντιέν το 2009 και από το 2010 έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Σε ένα από αυτά, μάλιστα, το ζευγάρι επισκέφθηκε την Κρήτη, ενώ κάποιοι άλλοι προορισμοί ήταν επίσης ο Άγιος Δομήνικος και η Μαλαισία.

ZEYGARI MAKELEIO

Είχε φύγει από την Γαλλία πριν το μακελειό;

Αυτό γιατί αφενός υπήρχαν βίντεο τα οποία έδειχναν μία γυναίκα να βγαίνει από το κτίριο και να τρέχει προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των υπόλοιπων ομήρων, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως αυτή η γυναίκα ήταν η Χαγιάτ και ξέφυγε «κάτω από την μύτη» των αστυνομικών.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές πως η 26χρονη είχε φύγει από την Γαλλία ήδη από τις 2 Ιανουαρίου…

Ποιά είναι η Χαγιάτ

Η Μπουμεντιέν είναι σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του άνδρα που σκότωσε μια αστυνομικό την Πέμπτη στο Μονρούζ και πήρε ομήρους τουλάχιστον 10 ανθρώπους σε εβραϊκό μίνι μάρκετ στην περιοχή Πορτ ντε Βενσέν του ανατολικού Παρισιού.

Λίγο πριν τον εκτελέσει η αστυνομία, ο 32χρονος φέρεται να σκότωσε τέσσερις από τους ομήρους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο εισαγγελέας του Παρισιού.

ZEYGARI2

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες της 27χρονης που αναζητά όλη η Γαλλία. Σε μια από αυτές, η νεαρή φορά μπικίνι και έχει στην αγκαλιά της τον Κουλιμπαλί. Τον άνδρα που αγαπούσε και ήθελε να παντρευτεί.

Όμως ξαφνικά το χαμογελαστό κορίτσι με το μπικίνι άλλαξε. Φόρεσε νικάμπ και πήρε στα χέρια της όπλα. Φωτογραφίες τη δείχνουν να κρατά στα χέρια της μια βαλλίστρα και να στοχεύει, καθώς κάνει εξάσκηση για να είναι έτοιμη για την ώρα της μάχης.

Η Μπουμεντιέν και ο Κουλιμπαλί είχαν παντρευτεί με μια θρησκευτική πρακτική και ενώ εκείνη τον περίμενε τέσσερα χρόνια να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία. Από τη στιγμή που ασπάσθηκε το Ισλάμ, δεν την είδε κανείς χωρίς το νικάμπ της. Αλλαξοπίστησε όταν γνώρισε τον Κουλιμπαλί. Σε εκείνον είπε πως αφοσιώθηκε, έστω κι αν εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε κάνει σαφές πως ήθελε να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα.

Κάποτε δούλευε ταμίας. Είναι αλγερινής καταγωγής αλλά άλλαξε το επώνυμό της για να ακούγεται περισσότερο γαλλικό.

Όπως και ο Κουλιμπαλί, η Μπουμεντιέν γεννήθηκε σε μεγάλη οικογένεια. Έχει έξι αδέρφια. Όταν ήταν έξι ετών, η μητέρα της πέθανε. Τα μεγαλύτερα αδέρφια της έφυγαν από το σπίτι, σύμφωνα με την Parisien και η Χαγιάτ μπήκε στην Πρόνοια.

Αποξενώθηκε από τον πατέρα της και τον συνάντησε από τότε μόνο μια φορά για να τον γνωρίσει στον Κουλιμπαλί.

Όπως είχε πει στους αστυνομικούς που την είχαν ανακρίνει κάποτε, στο πλαίσιο ερευνών για τις σχέσεις του Κουλιμπαλί με τους τζιχαντιστές, εγκατάλειψε την χαμηλά αμειβόμενη δουλειά της ως ταμίας στο προάστιο Juvicy στο Παρίσι το 2009. Από τότε ασπάστηκε το Ισλάμ, φόρεσε νικάμπ και αφιέρωσε τη ζωή της στον Κουλιμπαλί.

Η αστυνομία την ανέκρινε το 2010. Όπως είχε πει, την ενέπνεε ο άνδρας της και οι ριζοσπαστικοί με τους οποίους έμενε για να διαβάζει βιβλία και να κάνει ερωτήσεις για τη θρησκεία. Οι αστυνομικοί που την ανέκριναν, τη χαρακτηρίζουν ήρεμη.

ZEYGARI 3

Όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση με τον Τζαμέλ Μπεγκάλ, έναν ισλαμιστή ιερέα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει βάση το Λονδίνο, μαζί με τον σύζυγό της την ίδια περίοδο Σερίφ Κουασί, τον έναν από τους δυο δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo, και δυο καταδικασμένους τρομοκράτες, τον Αχμέντ Λαϊντουνί και τον Φαρίντ Μελούκ, η Μπουμεντιέν απάντησε: «Πήγαμε για να προπονηθούμε στην τοξοβολία».

Το ζευγάρι Μπουμεντιέν – Κουλιμπαλί ζούσε στο προάστιο Bagneux και σύμφωνα με τους γείτονές τους ήταν ήσυχοι, ευγενικοί και αφοσιωμένοι στη θρησκεία τους. Είχαν μάλιστα πρόσφατα πάει και διακοπές στη Μαλαισία.

Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου έμενε το ζευγάρι των τρομοκρατών. Οι γείτονές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κόλλησαν αυτοκόλλητα Je Suis Charlie!

Αλλά πριν από ένα μήνα, εξαφανίστηκαν από το σπίτι και τη γειτονιά τους. Μέχρι που το απόγευμα της Παρασκευής εμφανίστηκαν στις οθόνες όλων των τηλεοράσεων της Γαλλίας ως καταζητούμενοι για τις επιθέσεις σε Μονρούζ και Πορτ ντε Βενσέν.
newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση