HomeΚΡΗΤΗΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκα.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, πριν τέσσερις ημέρες το συμβούλιο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε να καταθέσει αίτηση για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα προβλήματα της κακοκαιρίας είναι πολλά (δείτε εδώ).

Η απόφαση ήρθε σήμερα το πρωί όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα 9-1-15 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτή την εισήγηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη και αποφάσισε την κήρυξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Είχε προηγηθεί αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Οροπεδίου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και σύσκεψη με μέλη του ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κας Πελαγίας Πετράκη όπου αποφασίστηκε στήριξη του αιτήματος του Δήμου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου εκφράζει την ικανοποίηση της για την θετική ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν στην αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και στον υπόλοιπο Νομό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση