HomeΚΡΗΤΗΦόβοι να μη χαθεί το υπόλοπο της ελαιοπαραγωγής

Φόβοι να μη χαθεί το υπόλοπο της ελαιοπαραγωγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς από το χιονιά καθώς έχει σκεπάσει τα ελαιόδεντρα και με δεδομένο ότι το 30 με 40% περίπου του ελαιόκαρπου δεν έχει «μαζευτεί» υπάρχει ο φόβος να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής.

«Η έντονη χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα σε όλες τις καλλιέργειες είτε σε θερμοκηπιακές είτε σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών, στην ελαιοκαλλιέργεια και στην κτηνοτροφία. Ένα μεγάλο θέμα είναι στην ελαιοκαλλιέργεια οι οποίες ελιές έχουν μείνει ασυγκόμιδες πάνω στα δέντρα και οι οποίες πολλές από το βάρος του χιονιού έχουν αρχίσει να σπάνε, άλλες ξεριζώθηκαν. Ευελπιστώ πως θα φτιάξει γρήγορα ο καιρός ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα με τον ελαιόκαρπο που έχει μείνει και πέσει όλος ή παγώσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκομηθεί» τονίζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης υπογραμμίζει ότι «Η κακοκαιρία ήταν σφοδρή, πρωτόγνωρη για το νησί, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και δεν ξέρουμε το μέγεθος της καταστροφής. Αυτό θα το δούμε όταν θα μπορέσουν οι παραγωγοί και ο ΕΛΓΑ να βγούνε στις καλλιέργειες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση