HomeΚΡΗΤΗΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Έχει γίνει αίτηση, εν αναμονή της απόφασης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Έχει γίνει αίτηση, εν αναμονή της απόφασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου έχει κάνει η αρμόδια δημοτική αρχή μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Εδώ και τρεις ημέρες έχουμε κάνει την αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο και περιμένουμε σήμερα την απόφαση», επεσήμανε στο cretapost ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οροπέδιο Λασιθίου έχει πληγεί αρκετά από την κακοκαιρία καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους και το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα, παρά τις γιγαντιαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τόσο τα μηχανήματα του δήμου όσο και της Περιφέρεια.

Περιπέτεια για μία έγκυο και ένα βρέφος

Νωρίτερα σε περιπέτειες μπήκαν μία έγκυος γυναίκα αλλά και ένα βρέφος, στο Μαγουλά και τον Άγιο Χαράλαμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, αντίστοιχα, καθώς έχρηζαν άμεση μεταφορά σε νοσοκομείου (δείτε εδώ).

«Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση και λίγο πριν τις 4 το απόγευμα προσεγγίσαμε την έγκυο γυναίκα που είχε αποκλειστεί στο Μαγουλά του Οροπεδίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», ανέφερε στο cretapost, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης.

Την ίδια ώρα με επιτυχία έληξε και η επιχείρηση διάσωσης και βοήθειας ενός βρέφους μόλις 2 μηνών που έχει εγκλωβιστεί με την οικογένειά του στο σπίτι του εξαιτίας του χιονιά στον Άγιο Χαράλαμπο του Οροπεδίου. Το βρέφος αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Γυναίκα χρήζει φαρμακευτικής περίθαλψης στον Κρουσώνα

Η κακοκαιρία και η θύελλα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα κατέστη αδύνατη την προσέγγιση των ανδρών της ΕΜΑΚ στην περιοχή Λιβάδι στον Κρουσώνα Ηρακλείου, που είναι αποκλεισμένη από το χιόνι, προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν σε μια γυναίκα τη φαρμακευτική της αγωγή (δείτε εδώ)..

Έτσι έπειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής αλλά και με τη γυναίκα αποφασίστηκε να επιχειρήσουν ξανά αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση