HomeΚΡΗΤΗΣτα λευκά και με πολλά προβλήματα η Κρήτη-Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα λευκά και με πολλά προβλήματα η Κρήτη-Πού χρειάζονται αλυσίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα λευκά έχει ντυθεί από χθες η Κρήτη με το χιόνι να είχε φτάσει ακόμα και στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου δεν ήταν όμως τόσο για να το «στρώσει».

Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν έξω από το σπίτι τους για να παίξουν με το χιόνι και να κάνουν χιονάνθρωπους αλλά και για να απολαύσουν τα μαγευτικά τοπία.

spoyrgiti

Όμως το χιόνι έφερε μαζί του και αρκετά προβλήματα αφού πολλά χωριά είχαν αποκλειστεί τόσο από το χιόνι όσο και έμειναν στο σκοτάδι καθώς το δίκτυο της ΔΕΗ είχε υποστεί αρκετές ζημιές.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Συνεχίζονται και εντείνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα κάνουν προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Γοργολαΐνη όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει το μισό μέτρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον Άγιο Μύρωνα προς τις Ασίτες είναι εξαιρετικά δύσκολη και ήδη εκχιονιστικό μηχάνημα έχει ξεκινήσει το έργο του αποχιονισμού του δρόμου.

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά, Καρκαδιώτισσα και Ρουκάνι, σε Αυγενική, Βενεράτο και Δαφνές. Μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται και σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και μεταξύ των χωριών.

Χθες το βράδυ υπήρξε εγκλωβισμός οχημάτων στο δρόμο προς Άγιο Μύρωνα και Ασίτες, καθώς και στο δρόμο Ηράκλειο- Μεσαρά στο ύψος του Βενεράτου. Αμέσως μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν στην περιοχή και απεγκλώβισαν οδηγούς και οχήματα.

Επίσης εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων έχουμε πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών, τα οποία μαζεύονται και απομακρύνονται από συνεργεία του Δήμου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ

Αρκετές περιοχές στην Κρήτη έμειναν χθες χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονταν από το πρωί έξω στους δρόμους για να ξαναδώσουν στον κόσμο το φως.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ στο cretapost, το μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος υπάρχουν πολλές ζημιές σε όλο το δίκτυο του νομού Ηρακλείου με το σημαντικότερο πρόβλημα της Αγίας Βαρβάρας να έχει λυθεί.

ANOGEIA

«Στην Αγία Βαρβάρα και τον Πρινιά έχει αποκατασταθεί η βλάβη, όμως η Άρβη δεν είχε ρεύμα το βράδυ. Όμως πέρα απ’ αυτά σε αρκετές περιοχές του νομού έχουν σημειωθεί μικρές βλάβες», επισημαίνει στο cretapost ο κ. Βρέντζος.

Αποκλεισμένα χωριά – Κλεισμένοι δρόμοι

Πολλά από τα χωριά είναι αποκλεισμένα σύμφωνα με νέο δελτίο που εξέδωσε χθες βράδυ η Αστυνομία.

Αναλυτικά για το νομό Ηρακλείου έχουν αποκλειστεί επτά οικισμοί. Πρόκειται για τα χωριά Ασκοί, Αμαριανό, Ξυδάς, Κασταμονίτσα, Μαθιά, Γεράκι και Αρμάθα.

ANOGEIA4

Στο Λασίθι 20 οικισμοί είναι αποκλεισμένοι. Πρόκειται για τους: Κρυγίων Σητείας, Σελακάνων Ιεράπετρας & δεκαοκτώ χωριά του Δήμου Οροπεδίου.

Στα Χανιά οι οικισμοί Μουστάκο, Κουστογέρακο, Λειβαδάς, Μονή και Ανώπολη Σφακίων είναι αποκλεισμένοι.

Δυσκολεύονται οι μετακινήσεις

Το χιόνι έχει δυσκολέψει κατά πολύ τις μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προσοχή στους οδηγούς συμβουλεύοντάς τους να μην μετακινούνται μόνο αν είναι εξαιρετικά επείγον ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται να έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

peripoliko3

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα ενός περιπολικού που «κάρφωσε» στο χιόνι και δεν μπορούσε να κινηθεί (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της αστυνομίας οι δρόμοι αναμένεται να ανοίξουν πάλι στις 10 το πρωί «για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο».

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από απόφαση της αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων σε όλο το δίκτυο του νομού Ηρακλείου (εθνικό και επαρχιακό), εκτός του ΒΟΑΚ μέχρι και αύριο στις 10 το πρωί.

XIONIA ALYSIDES

Σύμφωνα με την αστυνομία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζεται στα εξής σημεία:

Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών (από το Δημοτικό διαμέρισμα Αυγενικής έως τον οικισμό Μούλια)

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Πύργος του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων (από Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχάνων – Δημοτικό Διαμέρισμα Τεφελίου και από Τοπική Κοινότητα Πεζών – Χουδέτσι)

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Βιάννο – Ιεράπετρα (από οικισμό Μάρθα έως τα όρια με το Νομό Λασιθίου)

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Οροπέδιο Λασιθίου (από οικισμό Γωνιές έως τα όρια του Νομού Λασιθίου)

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Κράσι (από 3ο χλμ. έως τον οικισμό Κράσι)

Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου (από Χερσόνησο έως τα όρια του Νομού Λασιθίου)

Πολικό ψύχος την Τετάρτη

Ο ολικός παγετός θα συνεχιστεί ολόκληρη την ημέρα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται στην πλειοψηφία μέχρι πέντε βαθμούς Κελσίου, ενώ νοτιότερα το θερμόμετρο ίσως φτάσει και στους οχτώ.

xioni2

Επιπλέον, αναμένεται να χιονίσει εκ νέου σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.

Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση