HomeΚΡΗΤΗΣτα λευκά η Κρήτη με χαμηλές θερμοκρασίες – Κάτω από το 0 ο υδράργυρος στο Οροπέδιο – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στα λευκά η Κρήτη με χαμηλές θερμοκρασίες – Κάτω από το 0 ο υδράργυρος στο Οροπέδιο – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκρως χειμερινό το σκηνικό από σήμερα στην Κρήτη, καθώς πέρα από τους ορεινούς όγκους, το «έστρωσε» σε ημιορεινές περιοχές, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι θερμοκρασίες στην Κρήτη βρίσκονται όλες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι στη Γαύδο με 9 βαθμούς Κελσίου και η χαμηλότερη στο Οροπέδιο Λασιθίου με -2 βαθμού!

Την ίδια ώρα στα βόρεια παράλια του νησιού σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Στο Οροπέδιο

Η νύχτα στο Οροπέδιο Λασιθίου ήταν εξαιρετικά δύσκολη και σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, καταβλήθηκε προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Στην επιχείρηση συμμετείχε το προσωπικό του Δήμου Οροπεδίου, ενώ συνέδραμαν με μέσα αλλά και τη φυσική τους παρουσία, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Κατσαμποξάκης.

oropedio 2

Οι θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το μεσημέρι στις διάφορες περιοχές της Κρήτης, προβλέπεται ότι θα φθάσουν:

-Στον Άγιο Νικόλαο τους 7 βαθμούς Κελσίου

-Στην Άνω Βιάννο τους 3 βαθμούς

-Στα Ανώγεια τους 0 βαθμούς

-Στις Αρχάνες τους 3 βαθμούς

-Στη Γαύδο τους 9 βαθμούς

-Στο Ηράκλειο τους 5 βαθμούς

-Στην Ιεράπετρα τους 8 βαθμούς

-Στον Κρουσώνα τους 2 βαθμούς

-Στις Μοίρες τους 6 βαθμούς

-Στη Νεάπολη τους 4 βαθμούς

-Στην Παλαιόχωρα τους 7 βαθμούς

-Στο Ρέθυμνο τους 6 βαθμούς

-Στη Σητεία τους 6 βαθμούς

-Στα Σφακιά τους 6 βαθμούς

-Στο Τζερμιάδων τους -2 βαθμούς

-Στο Τυμπάκι τους 7 βαθμούς

-Στη Φαλάσαρνα τους 7 βαθμούς, και

-Στα Χανιά τους 7 βαθμούς.

oropedio4

Τα προβλήματα

Η νύχτα πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δύο μόνο περιπτώσεις στο νομό Ηρακλείου για απεγκλωβισμό από τα χιόνια, ενώ κατά τη διάρκεια των νυχτερινών  καταιγίδων δέχθηκε και δύο τηλεφώνηματα για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις διακοπές ηλεκτροδότησης που είναι συχνές σε αρκετές περιοχές του νησιού, ειδικά τις ορεινές, όπως τα Ανώγεια που έμειναν για αρκετή ώρα χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση