HomeΚΡΗΤΗΕγκλωβίστηκαν οδηγοί στα χιόνια –Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα χιόνια –Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στις 5.30 στο δρόμο μετά τον Ομαλό με τους επιβάτες να μην μπορούν να… κουνήσουν εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή.

Όπως ήδη έγραψε το cretapost, πρόκειται για δύο οχήματα με 4 επιβάτες που «καθηλώθηκαν» στην περιοχή «Φώκιες» στο δρόμο Λάκοι – Ομαλός (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 επιβάτες ξεκίνησαν για να πάνε στο Ξυλόσκαλο για να δουν τα χιόνια όμως η κακοκαιρία τους πρόφτασε και δεν τους επέτρεψε να κινηθούν ούτε πίσω ούτε μπροστά.

Από τη πρώτη στιγμή ενημερώθηκε οι αρμόδιοι φορείς, που εκείνη την ώρα έκαναν σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων για την κακοκαιρία.

Στο σημείο έσπευσε ειδικό μηχάνημα του εργολάβου της αντιπεριφέρειας μαζί με την Πυροσβεστική προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί, κάτι το οποίο κατάφεραν λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα.

Παράλληλα, με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Αντιπεριφέρεια Χανίων προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Λάκκων – Ομαλού καθώς είναι επικίνδυνο από τη συνεχή χιονόπτωση.

Ωστόσο, όλοι οι φορείς συνιστούν προσοχή σε όλους συμβουλεύοντας τους πολίτες να μην μετακινούνται παρά μόνο σε ανάγκη.

Έγιναν και κατολισθήσεις

Μία ακόμα φορά η έντονη κακοκαιρία έφερε και… κατολισθήσεις.

Ειδικότερα στο δρόμο λίγο πριν τα Σπήλια, στην Σκεπαστή Ρεθύμνου αλλά και στο Μπαλί σημειώθηκαν κατολισθήσεις, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποια ανθρώπινη ζωή.

Για τα συμβάντα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, με τα συνεργεία των δήμων να προχωρούν στην άμεση αποκατάστασή τους.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Στην «κατάψυξη μπαίνει» η Ελλάδα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων, σύμφωνα με το οποίο:

  1. Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη (06-01-2015), ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
  2. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).

Από αύριο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Από το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση