HomeΚΡΗΤΗΔεν φοβούνται τον… Σήφη οι Κρητικοί – Τρεις οι υποψήφιοι βουτηχτάδες για το σταυρό των Θεοφανείων

Δεν φοβούνται τον… Σήφη οι Κρητικοί – Τρεις οι υποψήφιοι βουτηχτάδες για το σταυρό των Θεοφανείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανένα ενδοιασμό δεν έχουν τρεις κάτοικοι της περιοχής του Αμαρίου στο Ρέθυμνο, που δήλωσαν ήδη την πρόθεσή τους, να τηρήσουν το έθιμο, ανήμερα των Θεοφανείων και να βουτήξουν … δίπλα στο Σήφη τον κροκόδειλο, για να πιάσουν το σταυρό, στο φράγμα των Ποταμών.

Για την επιχείρηση, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της χώρας, φαίνεται πως έχουν ενημερωθεί και οι αρχές και αναμένεται να υπάρξει μέριμνα για την αποφυγή δυσάρεστου απροόπτου. Οι τρεις θαρραλέοι πάντως, παρά τις παραινέσεις συγγενών και φίλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να το τολμήσουν.

Θα πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί ότι ο «κρητικός» κροκόδειλος, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί και «κροκόδειλος – γάτα» αποφεύγει όσο περισσότερο μπορεί τα σημεία του φράγματος όπου η ανθρώπινη παρουσία είναι έντονη.

Πιθανόν λοιπόν αύριο, ανήμερα της γιορτής, θα έχει κρυφτεί σε άλλο σημείο, περιμένοντας να απομακρυνθεί το πλήθος που θα του χαλάσει τη ραστώνη. Αν φυσικά δεν υποφέρει από το κρύο, όπως είχαν επισημάνει ερπετολόγοι, μια και αύριο οι θερμοκρασίες και σε τοπικό επίπεδο θα είναι χαμηλές.

Έτσι, ο αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα των Ποταμών θα γίνει κανονικά αύριο, και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις εθελοντές που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βουτήξουν για το σταυρό.

Νέα επιχείρηση την άνοιξη

Επί του παρόντος πάντως, κάθε προσπάθεια για τη σύλληψη του Σήφη του κροκόδειλου έχει σταματήσει, ωστόσο ο σχεδιασμός για την αιχμαλωσία του μεγάλου ερπετού δεν έχει εγκαταλειφθεί. Μια ακόμη επιχείρηση σύλληψης αναμένεται να γίνει την άνοιξη και πάλι από το διάσημο ερπετολόγο Ολιβιέ Μπερά. Αν και αυτή δεν στεφθεί με επιτυχία, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση