HomeΚΡΗΤΗ25 άτομα βρήκαν εορταστική θαλπωρή σε κοινωνικά κέντρα του δήμου

25 άτομα βρήκαν εορταστική θαλπωρή σε κοινωνικά κέντρα του δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

25 συνάνθρωποί μας βρήκαν καταφύγιο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ηρακλείου.

«25 άτομα μείνανε χθες και προχθές και δέχθηκαν τις υπηρεσίες του Κέντρου οι οποίες είναι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, προσωπική υγιεινή και διανυκτέρευση», τονίζει η κοινωνική λειτουργός Ρωξάνη Ευτυχίδου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ένας από τους 25 που βρέθηκαν στο Ανοιχτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, «είναι η τέταρτη χρονιά που κάνω Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο δρόμο. Πιο πριν κοιμόμουνα στα παγκάκια και στους δρόμους σε διάφορα σημεία της πόλης».

Με ανακοίνωσή  του ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944.

Επιπλέον, και την Παρασκευή 2/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό (είναι ανοικτό από τη Τετάρτη) και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση