HomeΚΡΗΤΗΕικόνες χάους από την κακοκαιρία -Στα Χανιά ο Στ. Αρναουτάκης

Εικόνες χάους από την κακοκαιρία -Στα Χανιά ο Στ. Αρναουτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Χάνια βρίσκεται από το πρωί ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νομό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, σε όλη την Κρήτη υπήρχαν προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ωστόσο τα Χανιά πραγματικά επλήγησαν (δείτε εδώ).

Τα προβλήματα σε… αριθμούς

Οι κλήσεις σε πυροσβεστική και αστυνομία ήταν δεκάδες από πολίτες που έβλεπαν τα σπίτια τους να πλημμυρίσουν αλλά και για ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μία ανάπηρη γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο της Πυροσβεστικής κατέγραψε 15 κλήσεις για απάνλτηση υδάτων αλλά και 9 κλήσεις που χρειάστηκε η συνδρομή της Υπηρεσίας στα Χανιά για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι από αυτοκίνητα και σπίτια που είχαν πλημμυρίσει με νερό, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κανένας.

KAKOKAIRIA1 KAKOKAIRIA

Κατολισθήσεις

Τα έντονα όμως καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν και προβλήματα στους δρόμους του νησιού.

Υπάρχουν αρκετές κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Χανιά ενώ κατολίσθηση έγινε και στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου στο ύψος της Λυγαριάς με την αστυνομία όμως να συνδράμει στην περιοχή και να λύνει το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποκλείστηκαν τα χωριά Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσος, Λουτράκι, Μανωλιόπουλο.

Παράλληλα είχαμε πτώσεις δέντρων σε αρκετά σημεία αλλά και πτώσεις κολόνων της ΔΕΗ.

KAKOKAIRIA6 KAKOKAIRIA7 KAKOKAIRIA10

Επικίνδυνοι δρόμοι

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Νομό χθες παραμονές Πρωτοχρονιάς, με κύρια χαρακτηριστικά τις συνεχόμενες ραγδαίες βροχές και καταιγίδες, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προειδοποιεί ότι, από το πρωί, διάφοροι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων και ολισθηρότητας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ενημερώνονται από το Α.Τ. Χανίων για την κατάσταση του δρόμου του προορισμού τους πριν τις μετακινήσεις τους και, για άλλη μια φορά, επισημαίνεται ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων είναι σε ετοιμότητα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή θεομηνία.

KAKOKAIRIA8 KAKOKAIRIA4 KAKOKAIRIA3

Από αύριο η καταγραφή ζημιών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι, από αύριο, Παρασκευή 02-01-2015, στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων (Πλατεία Δικαστηρίων, 1ος όροφος), θα μπορούν να προσέρχονται μόνο οι επιχειρηματίες πολίτες των οποίων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 31-12-2014, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να γίνει η αυτοψία, καταγραφή και αποτίμησή τους.

Η παραλαβή των αιτημάτων θα γίνεται από το πρωί στις 08:00 μέχρι το απόγευμα στις 18:00, την Παρασκευή 02-01-2015, το Σαββάτο 03-01-2015 και την Κυριακή 04-01-2015.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας, όπως και τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησή τους.

Για όλες τις υπόλοιπες ζημιές σε σπίτια και αγροτικές επιχειρήσεις, οι αιτήσεις θα γίνονται στους Δήμους, οι οποίοι θα ορίσουν και τη σχετική διαδικασία.

(Οι φωτογραφίες είναι από το zarpa.gr)

Διαφήμιση
Διαφήμιση