HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: “2015 ευχές!! …Με πρωταγωνιστή το λαό στην πορεία για το μέλλον”

Λαϊκή Συσπείρωση: “2015 ευχές!! …Με πρωταγωνιστή το λαό στην πορεία για το μέλλον”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Ηρακλείου, απευθύνονται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία του δήμου μας και τους καλούν να πρωταγωνιστήσουν το 2015 στη διεκδίκηση της ζωής που τους ανήκει, χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς απολύσεις. Παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς χωρίς τροφεία για όλα τα παιδιά. Αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους ελεύθερους για όλους τους νέους, χωρίς πληρωμή. Ενισχυμένες κοινωνικές δομές, ανοιχτές, δημόσιες και δωρεάν για όλους. Έργα υποδομής στις γειτονιές και τα χωριά που να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Όσο οι άλλοι ξορκίζουν τον αγώνα και τη διεκδίκηση, αρκούμενοι υποκριτικά στις «φιλανθρωπίες», τον ηθικοπλαστικό εθελοντισμό και στην ηθική της “νομιμότητας”, εμείς επιμένουμε στη ρήξη με το παλιό και φθαρμένο και διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν.

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αρκεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, κόντρα στην αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται !

Στην κατάκτηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου ο λαός θα καθορίζει και θα σχεδιάζει την τύχη του, βρίσκεται και η πραγματική του λύτρωση, απαλλαγμένος από τα δεινά της δυσοσμίας που αναδύει ο καπιταλισμός.

“Την «ηθική των αφεντικών» την αντιπάθησα

όσο και την «ηθική των δούλων».

Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου:

Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται.

….Πολύ νωρίς κατάλαβα πως τον άνθρωπο τον πλάθει

η αντίστασή του στο περιβάλλον του”.

Μαξίμ Γκόρκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση