HomeΚΡΗΤΗΠροβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης προκαλούν οι καταιγίδες – Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης προκαλούν οι καταιγίδες – Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, αποχαιρετά η Κρήτη το 2014.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν τη νύχτα στη δυτική Κρήτη, ενώ και στην ανατολική με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν οι βροχές να δυναμώνουν.

Η κακοκαιρία, βρίσκει τον κρατικό μηχανισμό σε τοπικό επίπεδο σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί και ζημιών στο οδόστρωμα, κυρίως της δυτικής Κρήτης, όπως επίσης τις συνθήκες οδήγησης δυσχεραίνει η περιορισμένη ορατότητα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Τα προβλήματα

Ο μεγαλύτερος όγκος των προβλημάτων καταγράφεται αυτήν την ώρα στο νομό Χανίων, λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σημαντική φθορά στο οδόστρωμα έχει σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Αγιά Χανίων με τον Ομαλό, ενώ κατολισθήσεις έχουν αναφερθεί στις Σίσσες, στο Μπαλί και σε τμήματα του επαρχιακού δρόμου Χανίων – Κισσάμου. Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο νότιο άξονα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλαιόχωρας.

Προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί σε άλλα σημεία του νησιού, όπως διαβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου που παραμένει σε επιφυλακή.

Προειδοποιήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται σήμερα στο Νομό, με κύρια χαρακτηριστικά τις ραγδαίες βροχές και τις καταιγίδες, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλό  επίπεδο επικινδυνότητας, και ότι από το πρωί διάφοροι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας, ενώ διάφορες περιοχές των Χανίων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων έχουν ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρέμβουν άμεσα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία».

Μέριμνα για τους άστεγους

Λόγω των καιρικών συνθηκών, μέριμνα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Ηρακλείου (δείτε εδώ)

Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε επιφυλακή από χθες και για όσο διάστημα διατηρηθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Με εντολή  του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, οι υπηρεσίες, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καιρού βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών. Συγκεκριμένα:

-Πολιτική προστασία

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28213 41799 και 6976622130 για περιστατικά πλημμυρών και άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια.

-Επικοινωνία με τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6972021255 και 6978007644 για κατολισθήσεις, χαντάκια, ρείθρα, κ.λπ.

-Για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28213 41777-8 και 6973774171 για περισυλλογή πεσμένων ή ετοιμόρροπων δέντρων.

-Επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΧ

Επίσης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΕΥΑΧ στα τηλέφωνα 28210 44444 και 6973321902 για επικίνδυνες λακκούβες και απόφραξη φρεατίων στους δρόμους.

-Αναβολή εκδήλωσης

Σημειώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για την υποδοχή του νέου έτους, καθώς και η συναυλία με τους ήχους της Κρήτης από τον Λεωνίδα Λαϊνάκη και το συγκρότημα του.

ΦΩΤΟ: αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση