HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη στην Περιφέρεια για την απασχόληση εργατικού δυναμικού ειδίκευσης

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την απασχόληση εργατικού δυναμικού ειδίκευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για την εκτίμηση του αριθμού των θέσεων για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργατών και απασχόληση ατόμων υψηλής ειδίκευσης που θα καλυφθούν με την διαδικασία μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εργοδοτικοί φορείς, και υπηρεσιακά στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, παρουσιάστηκε από τους φορείς ο αριθμός και η ειδικότητα των εργαζομένων που πρέπει να μετακληθούν. Όπως αποφασίσθηκε το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους αρμόδιους επαγγελματικούς ,εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για τον σχεδιασμό κατάλληλων προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από εργαζόμενους ώστε να μειωθεί η ανάγκης μετάκλησης εξειδικευμένων ατόμων από τρίτες χώρες.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των συλλόγων ιδιοκτητών και εργαζομένων αλιέων μέσης και παράκτιας αλιείας για την συνεργασία στην κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης αλιεργατών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη «η Περιφέρεια Κρήτης συνεκτιμώντας την δυσμενή οικονομική συγκυρία και το υψηλό ποσοστό ανεργίας προχωρά σε πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό μείωση της ανάγκης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση