HomeΚΡΗΤΗ10 εκ. ευρώ για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ

10 εκ. ευρώ για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρακτικό της δημοπρασίας (κατακύρωση) του έργου «Βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ» προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ έγκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και αφορά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντιολισθητικού τάπητα συνολικού μήκους 28 χιλιομέτρων στο τμήμα του ΒΟΑΚ Ηράκλειο-Χανιά.

Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού, κλαδοκοπών, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης. Η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών θα υπογραφεί σε ένα μήνα περίπου, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών.

Επίσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη γίνονται ενέργειες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ΒΟΑΚ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μήκος του για την κατασκευή νέων αντιολισθητικών ταπήτων, αντικατάσταση στηθαίων, πινακίδων κλπ.

Παράλληλα το διάστημα αυτό, με άλλη εργολαβία προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, εκτελούνται όμοιες εργασίες συντήρησης στο τμήμα της εθνικής οδού Παχιά Άμμος- Σητεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση